5 november 2021 In de media

Britse media: ‘Vitesse was zowel uit open spel als uit standaardsituaties continu dreigend’

In Engeland loopt het publiek van de grote clubs doorgaans bepaald niet warm voor de eerste rondes van de kleinere Europese bekers. Toch keken velen vol nieuwsgierigheid uit naar het treffen tussen Tottenham Hotspur en Vitesse in de Conference League vanwege het debuut van trainer Antonio Conte bij de thuisploeg. De conclusie: de Italiaan heeft nog veel werk te doen na de 3-2-overwinning.

„Conte wil een stabiel Tottenham creëren, maar de eerste wedstrijd onder zijn leiding tegen Vitesse was een ware rollercoaster” zo schrijft The Daily Mail. „Als de nieuwe trainer vooraf twijfels had over de taak die hem wacht, dan zijn die donderdagavond zeker niet weggenomen.”

Vitesse knokte zich terug

De start was nochtans geweldig onder de „als een messias onthaalde coach.” „Tottenham behoort in de Premier League tot de minst creërende en scorende ploegen, maar vloog uit de startblokken. Terwijl het binnen een halfuur 3-0 was, stond Conte met een pokerface langs de lijn, dit ondanks dat het leek alsof hij met slechts een paar uur trainen alles in zijn voordeel had gedraaid. Maar Vitesse knokte zich terug en kwam na rust beter uit de kleedkamer. Conte’s ploeg kon weliswaar stand houden, mede door twee rode kaarten voor de Nederlandse ploeg, maar het zal de manager veel stof tot nadenken geven”, aldus The Daily Mail.

Ook The Guardian concludeert dat het een avond van uitersten was. „Het leek er al vroeg op dat Conte rustig kon genieten van zijn eerste duel als Spurs-manager, maar daarmee zou je de kwaliteiten van zijn elftal overschatten. Zeker in de aanvallend opzicht kwam zijn ploeg sterk voor de dag, maar achterin was het onstabiel. Vitesse was zowel uit open spel als uit standaardsituaties continu dreigend. (…) Aan het einde van de rit kon Conte opgelucht adem halen. Welcome to Spurs.”

Zelfvernietigingsknop

De website van de BBC kopt dat Conte zijn periode in Noord-Londen optimistisch van start is gegaan. Toch stelt de tv-zender dat Vitesse hielp de pijnpunten van de ploeg bloot te leggen. „Spurs liet al zijn gezichten zien aan de nieuwe manager. Van het sublieme tot het kwetsbare gingen, vaak in een tijdsbestek van enkele seconden.” Daarbij vergaten de Arnhemmers het af te maken. „Uiteindelijk drukten de bezoekers op de zelfvernietigingsknop doordat Danilho Doekhi en keeper Markus Schubert met rood moesten inrukken.”

’Fantastische ervaring’ voor Vitesse in Londen

The Mirror gaat nog even extra in op de rode prent voor de Vitesse-doelman. „Schubert’s moment of madness”, schrijft de tabbloid. „Het was een moment van verstandsverbijstering van Schubert, die uit zijn doel kwam aanstormen en de bal met zijn hand beroerde.” Bij de thuisploeg wordt Harry Kane er negatief uitgelicht. „Het was een rustige avond rondom Kane. Zijn slechte vorm van dit seizoen is moeilijk uit te leggen. Conte zal zijn vormpeil moeten laten omslaan als hij succesvol wil worden bij Tottenham.”

Tottenham Hotspur F.C. – Vitesse 3 – 2
UEFA Conference League
Tottenham Hotspur Stadium
Londen

Bron: TG / Foto's: SV

Hoofdsponsor: