10 april 2021 In de media

Broja: ‘Bekerfinale, heel bijzonder om dat op deze leeftijd al mee te mogen maken’

Vitesse-aanvaller Armando Broja krijgt een bijzonder gevoel als hij aan de bekerfinale van volgende week tegen Ajax denkt. De negentienjarige spits vindt Ajax de beste ploeg uit Nederland, maar ziet zeker kansen voor zijn eigen elftal.

De jonge Engelsman, die door Chelsea verhuurd wordt aan Vitesse, spreekt van een zeer zware wedstrijd volgende week zondag. “Ajax is de beste ploeg van Nederland, ze hebben veel kwaliteit. Maar wij hebben ook een heel goed elftal. We spelen met vertrouwen en we stralen vertrouwen uit”, vertelt hij in gesprek met Omroep Gelderland.

In de jeugd bij Chelsea speelde Broja wel eens een finale, maar dat is volgens de jongeling niet te vergelijken met volgende week zondag. “Dit is professioneel voetbal. Een hele grote wedstrijd waar echt naar wordt gekeken. Het is iets speciaals om daar bij te zijn. Ik krijg er een beetje een gek gevoel van. Heel bijzonder om dat op deze jonge leeftijd al mee te mogen maken.”

De spits hoopt zelf een hoofdrol te vervullen tijdens de eindstrijd. “Ik droom altijd van scoren in grote wedstrijden. Nu is er een kans om dat te doen. Die kansen komen niet vaak voorbij, dat weet ik. Maar het belangrijkste is dat we winnen. Een topclub ontstaat door het winnen van prijzen.”

Bron: Voetbalprimeur / Foto's: SV

Hoofdsponsor: