3 maart 2021 In de media

Broja en Tannane helpen Vitesse naar finale KNVB-beker

Vitesse speelt volgende maand de finale van de KNVB-beker. De Arnhemmers waren dinsdag in de halve eindstrijd te sterk voor VVV-Venlo. In een duel met weinig hoogtepunten maakte Armando Broja en Oussama Tannane in het laatste kwartier het verschil: 2-0.

In de finale op zondag 18 april neemt Vitesse het op tegen sc Heerenveen of Ajax. Die twee clubs treffen elkaar woensdag in de andere halve eindstrijd.

Vitesse en VVV stonden zaterdag ook al tegenover elkaar in de Gelredome. De Arnhemmers liepen toen na rust weg (4-1). VVV had in januari de eerste ontmoeting in de competitie juist met 4-1 van Vitesse gewonnen.

Trainer Hans de Koning van VVV zag ondanks het ruime verlies geen reden het dinsdag anders te doen. De Venlonaren startten, net als Vitesse, met dezelfde elf basisspelers.

Het initiatief lag vanaf het begin bij Vitesse, maar hele grote kansen leverde het overwicht van het elftal van trainer Thomas Letsch niet op. Loïs Openda zorgde met zijn snelheid voor wat gevaar. Linksback Maximilian Wittek schoot na een kwartier voor het eerst richting doel, maar de bal ging vrij ver over.

VVV beperkte zich tot tegenhouden en kwam er zelf nauwelijks uit. Toch hoefden de Limburgers niet heel veel moeite te doen om voor rust overeind te blijven. Armando Broja kreeg in de 18e minuut de grootste mogelijkheid voor Vitesse. De aanvaller raakte de bal niet goed.

Georgios Giakoumakis, topscorer van de Eredivisie, liet zich kort na rust voor het eerst zien. De Griek werd de diepte ingestuurd richting doelman Remko Pasveer. Giakoumakis leek in duel met enkele Vitesse-verdediger te stranden, maar hij kreeg de bal daarna toch nog voor zijn voeten en schoot net naast.

De spanning leek de nodige invloed te hebben op de spelers. VVV leek steeds meer te mogen hopen op een verlenging. Vitesse sloeg in het laatste kwartier toch toe. Armando Broja kopte de bal op aangeven van Oussama Tannane in de 75e minuut knap achter doelman Thorsten Kirschbaum. Tannane zelf stelde de zege met een schitterende uithaal in de 84e minuut helemaal zeker voor Vitesse, dat de beker tot dusverre één keer won, in 2017.

Bron: ZiggoSport / Foto's: SV

Hoofdsponsor: