18 november 2010 In de media

Bruma en Van Aanholt nog onhaalbaar voor Vitesse

Vitesse kan op dit moment Jeffrey Bruma en Patrick van Aanholt – twee gewenste maar nog onhaalbare spelers van Chelsea – niet huren. De Arnhemse club zal niet meer dan drie spelers huren van de Londense topclub.

Geruchten dat de Nederlandse jeugdinternationals Jeffrey Bruma en Patrick van Aanholt van Chelsea in het spoor van de huidige drie Chelsea-huurlingen Rajkovic, Matic en Delac naar Arnhem zouden komen, blijken vooralsnog geen steek te houden. Volgens technisch directeur Ted van Leeuwen van Vitesse zou het onverstandig zijn meer dan drie spelers van Chelsea te huren.

De KNVB gedoogt de huidige situatie - er mogen reglementair maximaal twee spelers van één andere club worden gehuurd - maar zou dat beleid kunnen veranderen als Vitesse nog meer spelers bij Chelsea weg haalt. Vitesse heeft door de vriendschap van clubbaas Merab Zjordania met Chelsea-eigenaar Roman Abramovich een directe connectie met de Londense topclub.

Alleen als Vitesse een of meerdere spelers aankoopt van Chelsea, komt er weer ruimte om spelers te kopen.

Vitesse is druk bezig met versterkingen die in de winterse transfermaand - januari 2011 - kunnen worden aangetrokken voor de nieuwe hoofdtrainer Albert Ferrer.

De Gelderlander

Hoofdsponsor: