28 maart 2018 In de media

Bruns ook teamspeler buiten het veld

Thomas Bruns (26) speelt sinds dit seizoen in het shirt van Vitesse. Hiervoor kwam hij zes jaar uit voor Heracles. Met zijn transfer kwam zijn ambitie om de top te halen weer een stap dichterbij.
Een doel waar hij sinds zijn jeugd alles voor opzij zet. Als jongen van twaalf wilde hij eigenlijk al met school stoppen. Hij zou toch profvoetballer worden, zo deelde hij zijn ouders mee. Zij konden hem gelukkig overtuigen dat een diploma essentieel is, zelfs al zou hij het eerste elftal van FC Barcelona halen.

Naast zijn inspanning als middenvelder zet Bruns zich ook buiten het veld in voor zijn club. „Ik voel me bevoorrecht met de kansen die ik kreeg in mijn leven. Als voetballer heb je het niet slecht: mooie kleding, goed wonen, lekker eten, alles is binnen handbereik. Het is fijn om via Vitesse Betrokken, de maatschappelijke afdeling van de voetbalclub, iets terug te kunnen doen.

Met de selectie zetten we ons in voor projecten op het gebied van gezondheid, werkgelegenheid en tegen eenzaamheid. Vooral tegengaan van overgewicht in Arnhem heeft veel aandacht binnen de club. Overgewicht onder kinderen is een steeds groter en ernstiger probleem, zeker bij jeugd in de leeftijd van zes tot en met twaalf jaar.”

TG / foto’s SV

Hoofdsponsor: