10 april 2017 In de media

Bruns tekent vierjarig contract

Thomas Bruns heeft maandagmiddag een vierjarig contract getekend bij Vitesse. De 25-jarige middenvelder komt na dit seizoen transfervrij over naar Vitesse.
De in Wierden geboren Bruns doorliep de jeugdopleiding van FC Twente en maakte namens Heracles Almelo zijn debuut in het betaald voetbal op 9 april 2011. In de daaropvolgende seizoenen groeide Bruns uit tot een vaste waarde in de formatie van de Heraclieden. Na bijna 200 officiële wedstrijden in het zwart-wit, maakt de aanvoerder van Heracles Almelo nu de overstap naar geel-zwart. Bruns is daarmee de eerste Arnhemse versterking voor het seizoen 2017|2018.

Technisch directeur Mo Allach over de aanwinst: “Terwijl de focus ligt op het succesvol beëindigen van dit seizoen, kijken wij ook vooruit om de selectie volgend jaar wederom op peil te hebben. Met Thomas halen we een speler die goed past bij onze speelwijze. Hij brengt de nodige ervaring en persoonlijkheid met zich mee en weet wat er van hem gevraagd wordt in de Nederlandse competitie. Wij zijn dan ook erg blij dat hij voor Vitesse gekozen heeft.”   
Bruns over zijn nieuwe stap: “Ik heb geweldige jaren gehad bij Heracles Almelo. Ik heb in Almelo mijn debuut in het betaald voetbal mogen maken en we hebben Europees voetbal gespeeld. Na 6,5 jaar bij Heracles voelde het als een goed moment voor een volgende stap. Ik heb de tijd genomen om na te denken over mijn toekomst. De visie van Vitesse spreekt mij ontzettend aan. Ik denk dat ik met mijn voetbalkwaliteiten goed bij de club pas. Daarnaast ken ik trainer Henk Fraser nog van mijn tijd bij Jong Oranje, waar ik prettige herinneringen aan heb overgehouden. Ik heb gekozen op gevoel. Vitesse is de club die mij het meeste aanspreekt.” 

De aanvoerder van Heracles Almelo maakt het seizoen af in Overijssel en komt vanaf volgend seizoen transfervrij over naar Vitesse.

Vitesse / Foto’s Vitesse

Hoofdsponsor: