18 mei 2018 In de media

Bruns vervangt geschorste Mount bij Vitesse voor beslissend duel met FC Utrecht

Thomas Bruns mag zich als vervanger van de geschorste Mason Mount opmaken voor de ultieme kraker van het seizoen zaterdag tegen FC Utrecht. Vitesse verdedigt een 3-2 voorsprong.
FC Utrecht heeft na de nipte nederlaag van dinsdag in Gelredome een thuiswedstrijd tegoed in de eindstrijd van de play-offs. De winnaar plaatst zich voor de voorronde van de Europa League komende zomer. Bij Vitesse ontbreekt spelmaker Mason Mount die tegen zijn tweede gele kaart opliep in het eerste duel. Thomas Bruns is zijn logische vervanger op het middenveld. Bruns raakte onder trainer Henk Fraser zijn basisplek kwijt en zit ook bij zijn opvolger Sturing op de bank.

Sturing wilde vrijdag na de laatste training van het seizoen nog niets zeggen over de opstelling. De Eerbeker wisselt echter nauwelijks en heeft met Navarone Foor een speler die ook iets verder kan doorschuiven en achter de spitsen kan opereren. Voor Bruns komt er dan een plek vrij als controleur naast de weer helemaal opgeleefde Thulani Serero.

Vitesse is al weken in vorm en onder Sturing vooral dodelijk effectief. FC Utrecht mist de middenvelders Klaiber en Strieder die ook geschorst zijn voor de beslissende kraker in Galgenwaard. Door een laat doelpunt van Guram Kashia heeft Vitesse een mooie uitgangspositie om de play-offs te winnen. FC Utrecht won echter eerder dit seizoen met 5-1 van Vitesse in de competitie.

Opstelling: Houwen, Karavaev, Kashia, Miazga, Büttner; Bruns, Foor, Serero; Beerens, Matavz en Linssen

Omroep Gelderland / foto’s SV

Hoofdsponsor: