22 mei 2018 In de media

Bruns: ‘Het vreet aan me, de rol van reserve’

Thomas Bruns verbeet zich in de tweede seizoenshelft op de bank bij Vitesse. Met een basisplaats, de zege op FC Utrecht (1-2) én een ticket voor de Europa League beleefde hij toch nog een mooi slot.
Bruns had de tong op de schoenen hangen na een zinderende avond in de Galgenwaard. ,,Dit is fantastisch", zei de Tukker in de catacomben van het Utrechtse stadion. ,,Na 75 minuten was ik bekaf. Ik was niet meer gewend om vanaf het begin te spelen. Het was niet mijn beste wedstrijd, maar ik heb keihard gewerkt. Zo heb ik toch mijn steentje bijgedragen. Na zo'n lange periode als reserve ben ik daar wel trots op."

Bruns (26) stond voor het eerst in de basis bij Vitesse, sinds de uitwedstrijd tegen VVV-Venlo (2-2), eind februari. ,,De trainer (toen Henk Fraser, JD) vond dat ik meer oog moest hebben voor de balans op het middenveld. Op dat moment vond hij 'Naffie' (Navarone Foor, JD) daarin beter. Ik ben hard blijven werken, maar het is natuurlijk moeilijk."

Bruns was jaren onomstreden. Eerst bij Heracles en dit seizoen aanvankelijk ook bij Vitesse. De reserverol deed pijn. ,,Het vreet aan me. Als basisspeler leef je van wedstrijd naar wedstrijd. Dan gaat het seizoen snel voorbij. Nu leken de weken veel langer te duren."

Na de zege op FC Utrecht keek hij vol optimisme naar de toekomst. ,,Na regen komt zonneschijn, zeg ik altijd maar. Ik ga eerst op vakantie en laad mezelf op voor het nieuwe seizoen. Ik wil me laten zien aan de nieuwe trainer." Met Leonid Sloetski is er voor Bruns een nieuwe ronde met nieuwe kansen. ,,Hij heeft al wedstrijden en trainingen bekeken. Misschien heeft hij al een idee. Ik moet hem in de voorbereiding overtuigen."

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: