22 november 2018 In de media

Bruns wil in winter weg bij Vitesse

Thomas Bruns aast op een winters vertrek bij Vitesse. De Tukker wil verhuurd worden, of op de transferlijst worden geplaatst in Arnhem. Hij is een rol als bankzitter bij de Gelderse club beu.
Bruns (26) zit al sinds de start van de competitie op dood spoor bij Vitesse. De Wierdenaar is na de Europese voorbereiding, met basisplaatsen tegen FC Viitorul en FC Basel, gezakt in de hiërarchie op het middenveld. Daar geeft coach Leonid Sloetski de voorkeur aan Thulani Serero, Navarone Foor, Martin Ødegaard en Matus Bero.

De Tukker overlegt tot dusver daarom slechts één basisplaats in de eredivisie, uit tegen Feyenoord. Met daarin ook nog een rode kaart. Verder staat hij nog op vier invalbeurten, met schamele minuten speeltijd. De enige volledige wedstrijd in de voorbije maanden is uiteindelijk het KNVB-bekerduel met de amateurs van Volendam, eind september in Noord-Holland.

,,Dat is voor mij echt veel te weinig”, stelt Bruns, die meer dan tweehonderd wedstrijden in de eredivisie op zak heeft. ,,Ik wil voetballen, niet hopen op tien minuten hier, of een kwartier speeltijd daar. Of maar een enkele minuut als invaller, zoals nu het geval is. Ik kan niet leven met deze rol.”

Oplossing
Bruns heeft daarom aangeklopt bij Vitesse’s technisch directeur Marc van Hintum. De Tukker wil met spoed een oplossing. Ook, omdat hij in Arnhem geen teken van vooruitgang bespeurt.

,,Ik ben aangewezen op blessures of schorsingen”, weet de middenvelder. ,,En dan kampt Vitesse volop met blessureleed, maar het middenveld wordt tot dusver overgeslagen. Ik mis de wedstrijdspanning, negentig minuten óp het veld. Ik kan mijn ding niet doen.”

Bruns staat sinds de zomer van 2017 onder contract bij Vitesse. Zijn verbintenis loopt nog door tot de juli 2021. Voor de Tukker is de winterse transferperiode de eerste optie op verhuur of vertrek uit Arnhem. Een directe voorkeur heeft hij niet. ,,Ik wil gewoon weer gaan spelen. In Nederland of het buitenland. Dat maakt mij niet uit.”

FC Groningen
In de zomer heeft de middenvelder met FC Groningen nog contact gehad over een huurperiode. De club uit het noorden heeft zich nu niet opnieuw gemeld. ,,De markt gaat langzaam ook pas weer open”, zegt Bruns.

Bruns is niet de enige speler met een uitzichtloze positie bij Vitesse. Khalid Karami, in de zomer transfervrij overgekomen van Excelsior, heeft nog geen minuut gespeeld in de eredivisie. De back (contract tot juli 2020) heeft maanden geleden al aangegeven open te staan voor verhuur of een transfer.

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: