13 april 2019 In de media

Bryan Linssen gokt op mosterd voor goal

Bryan Linssen is de topscorer van Vitesse. De spits staat voor zijn 250ste wedstrijd in de eredivisie. Hij smacht vooral naar weer eens een goal.
Krakend en piepend zwoegt hij naar het einde van het seizoen. Kleine pijntjes domineren deze dagen de voorbereiding op de competitie. Nu is het de hamstring. De hele week heeft hij zodoende rondjes gelopen. Hij is in helende baden gaan zitten. En hij heeft op de massagetafel van fysiotherapeut Jos Kortekaas gelegen. Alles om weer de volgende wedstrijd te halen.

Bryan Linssen (28) is een belangrijke pion bij Vitesse. Zijn sprongkracht is fenomenaal, zijn kopkracht overal gevreesd. Maar niet okselfris is hij ook niet op zijn top. De laatste weken draait de Limburger stroef. Hij overlegt nu zes wedstrijden zonder goal of zelfs assist. ,,Dat valt even tegen", stelt de aanvaller van Vitesse. ,,Zorgen maak ik me niet. Maar het wordt wel weer tijd voor een doelpunt."

De clubtopscorer staat op negen competitiegoals. Dat is beneden zijn status. Linssen heeft in vier van de voorgaande vijf eredivisie-seizoenen minimaal tien goals gemaakt. ,,Natuurlijk wil ik dit seizoen ook minimaal tien keer scoren", zegt de Limburger. ,,Liefst nog wat meer. Ik heb dus wel een missie. Een verband met blessureleed zie ik daarentegen niet. Ik heb de voorbije weken hier en daar kansen gehad. Maar geen grote kansen. Dan stokt de productie even."

Van de hamstringkwetsuur kijkt Linssen niet op. Topsport is pijn lijden. ,,In twaalf jaar profvoetbal heb ik pakweg vijftien wedstrijden zonder pijn gevoetbald. Altijd is er wel ergens een spiertje of gewricht onwillig. Profvoetbal is heel erg intensief. Het hele lijf staat onder spanning. En er is lichaamscontact. Pijn hoort er bij."

250 wedstrijden is 'een mooie mijlpaal'. Ze staan voor jaren van succes. Doorgebroken bij Fortuna Sittard en doorgegroeid via MVV, VVV, Heracles en FC Groningen is hij bij Vitesse in de subtop van de eredivisie beland. Linssen kijkt alweer verder. Hij heeft nog een contract tot juli 2020. Deze zomer ligt een transfer 'in de lijn der verwachtingen'. Dat is goed in de opbouw van zijn loopbaan en goed voor de kas van de Arnhemse club. Nu valt er nog een transfersom aan hem te verdienen.

,,Dit zou zomaar het laatste jaar Vitesse kunnen zijn", vertelt Linssen. ,,Vorig jaar ketste een deal af (FC Nürnberg, LL). Het is geen geheim dat ik naar het buitenland wil. Maar er speelt nu niets concreet."

Utrecht telt. De competitie. ,,Het wordt tijd voor een overwinning", weet Linssen. ,,We moeten de play-offs bereiken. Dat wordt krap. We hebben echt nog wel zes of zeven punten nodig."

Even lacht de Limburger. ,,Een doelpunt of twee zou tegen Utrecht zeer welkom zijn. Ik moet fit zijn. Misschien haal ik de mosterd-methode (als smeersel op pijnlijke plek) maar weer van stal. Dat heeft eerder met die enkelblessure ook geholpen."
 

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: