8 februari 2020 In de media

Buijs onder de indruk van Vitesse: ”Hopen dat te kunnen compenseren”

FC Groningen neemt het zaterdagavond op tegen subtopper Vitesse. Trainer Danny Buijs ziet veel nieuwelingen bij zijn ploeg.
Groningen werkt het duel af met nieuwelingen Daishawn Redan en Görkem Can in de selectie. "We kiezen er in deze fase voor om Redan en Can maximaal één keer per dag te laten trainen. Ze krijgen rondom de overgang naar een nieuwe club te maken met een nieuw land, een nieuwe woonomgeving, van alles te regelen, reistijd, een medische keuring, een verhuizing en dit heeft logischerwijs veel impact. We willen om deze redenen ervoor zorgen dat we achteraf niet hoeven te zeggen dat we ze teveel hebben belast in de beginfase", besluit trainer Danny Buijs tijdens de persconferentie van FC Groningen.

Buijs ziet in Vitesse een sterke tegenstander. "Het is een top-7 club met ambitie om door te stoten naar de top-5 van Nederland. Na de trainerswissel houden zij vast aan hun vaste spelsysteem, 4-3-3. Ze hebben een kwalitatief goede selectie met diverse ervaren spelers. Met onze jeugdige talenten en positieve energie hopen we dat te kunnen compenseren."

Fcgfans / Foto’s SV

Hoofdsponsor: