5 september 2012 In de media

Buis & Haard: Piet Velthuizen en Femke Weijenburg

Piet Velthuizen (Nijmegen, 1986) is de doelman van Vitesse. Femke Weijenburg (Linde, 1983) is actrice, presentatrice en model. Ze hebben sinds enkele maanden een relatie.
Femke We hebben een vast ritueel als we televisiekijken. Ik heb een grote kop thee en een stuk chocolade op schoot.

Piet Ik drink op een avond een pak groene ijsthee leeg en neem een calippo. Mijn favoriete smaak is aardbei.

Femke Joling & Gordon over de vloer was altijd mijn favoriet. Hun divagedrag is voor mij heel herkenbaar. In het modellenwereldje zie je dat wel meer. Toen ik voor het eerst een echte baan kreeg op de marketingafdeling van Essent was dat voor mij ook wennen. Tijdens mijn eerste dag zag ik dat iedereen betaalde voor zijn eigen lunch in de kantine. Dat had ik nog nooit in mijn leven gedaan. Sindsdien weet ik wat hard werken is.

Piet Veel televisie kijk ik niet. Ik ga ’s avonds graag in bad. Als ik dan na een tijdje op ’t klokje kijk is het al snel elf uur. Daarnaast ben ik veel bezig met mijn koikarpers. Ik houd van dieren. Daarom kijk ik wel graag naar Animal Planet. De zwarte panter is mijn favoriet.

Femke Ik ben ook een beetje katachtig, haha. Mijn favoriete series zijn Desperate Housewives en Sex and the City. Ik vind – als enige binnen mijn vriendin-nengroep – ook Two and a Half Men leuk. Die serie geeft goed weer hoe mannen onder elkaar zijn: nogal primair.

Piet Van Opsporing Verzocht leer ik een hoop. Laatst zag ik dat criminelen in supermarkten over je schouder meekijken naar je pincode. Tegenwoordig houd ik daarom mijn hand over het apparaatje als ik pin.

Femke Hoewel ik niet zoveel tv kijk, stop ik wel regelmatig een film in de dvd-speler. Dramafilms ais Australia of The Curious Case of Benjamin Button. Samen kijken lukt niet.

Piet Na een halfuurtje raak ik altijd een beetje – hoe zeg ik het netjes – afgeleid door Femke.

Femke Hihi.

Piet Griezelfilms vind ik wel gezellig. Maar daar houdt Femke weer niet van. Daarnaast kijk ik graag Voetbal International. Toen ik in Spanje keepte, belden ze mij wel eens op voor een gesprekje. Ik vertelde in de uitzending dat ik skypte met mijn hond. Dat vond Johan Derksen erg grappig.

Femke Derksen is een heel leuke man. Ik kan hem wel waarderen.

Piet Een paar jaar geleden wilden ze een reallifesoap over mijn leven maken. Dat heb ik toen een beetje afgehouden.

Femke Mij lijkt het wel leuk. Er gebeurt hier altijd van alles. Gisteren takelden ze nog een palmboom over ons dak de tuin in. En laatst besloten we op vrijdagmiddag spontaan om een weekendje naar Euro Disney te gaan.

Piet Euro Disney was leuk.

Piet:

Boek De Griezelbus, Paul van Loon
Krant De Gelderlander
Tijdschrift
Voetbal International
Land en stad Spanje, Arnhem
Onhebbelijkheid Snel beledigd

Femke:

Boek Triptiek, Karin Slaughter
Krant Geen
Tijdschrift Happinez, Elle Wonen
Land en stad Argentinië, Lijiang (China)
Onhebbelijkheid Onrustig

Varagids nummer 36 / Foto’s Vara

Hoofdsponsor: