22 mei 2018 In de media

Büttner: “Vitesse blijft mijn club, ook na zo’n gek seizoen”

Hij werd in januari uit de selectie gezet, stond op de nominatie om verhuurd te worden, miste vijftien wedstrijden, maar knokte zich terug en veroverde weer een basisplek.
Alexander Büttner (29) beleefde een merkwaardig seizoen bij Vitesse. De linksback heeft nog een contract voor een jaar in Arnhem en is benieuwd naar de plannen van de nieuwe trainer Leonid Slutsky.

Veertien kilo was hij afgevallen sinds het moment dat Henk Fräser hem uit de selectie zette, vertelde Alexander Büttner begin april na het duel met NAC Breda (1-0 verlies). In de acht wedstrijden die volgden onder leiding van interim-trainer Edward Sturing, als opvolger van de ontslagen Fräser, begon de Doetinchemmer in de basis. Met vijf assists had Büttner zijn aandeel in het bereiken en winnen van de play-offs om Europees voetbal.

Geen rancune

Na de overwinning van zaterdagavond op FC Utrecht stond Büttner met een brede glimlach in de catacomben van Stadion Galgenwaard. "Het was een gek seizoen, maar dit is wel de perfecte afsluiting. Als je de play-offs wint en Europees voetbal haalt is het seizoen alsnog geslaagd", zegt Büttner tegen ELF Voetbal. "We hebben alles gegeven in deze twee wedstrijden tegen Utrecht. Je merkte wel dat het de laatste loodjes waren. Op het einde kon bijna niet meer lopen. Gelukkig maakten we net als in de voorbije weken onze kansen goed af."

"We kunnen nu met een goed gevoel op vakantie. Ik ga volgende week samen met mijn vriendin naar Ibiza. Lekker genieten en goed rust pakken. Even de batterij opladen en dan knallend het nieuwe seizoen in. Ja, ik zorg wel dat ik fit blijf. Ik ben nu topfit. Daardoor kon ik in de slotfase van het seizoen ook belangrijk zijn voor het team. Er zijn dingen gebeurd bij de club die ik achter me wil laten. Ik ga nu ook niets negatiefs over Fräser zeggen. Er is geen rancune. Ik ben sterker uit de afgelopen periode gekomen", aldus Büttner.

Nieuwe koers

De linksback kijkt terug op een goede samenwerking met Edward Sturing. "Ik wil Edward een compliment geven. Hij heeft het fantastisch gedaan. Edward is een fantastische man en een trainer voor wie ik door het vuur ga. Net als voor Nicky Hofs en Joseph Oosting. En na de zomerstop voor Leonid Slutsky? Ja, dat vermoed ik wel, haha. Ik heb hem nog niet ontmoet. Ik heb met Dinamo Moskou nog tegen CSKA Moskou, waar hij toen trainer was, gespeeld. Ik heb gehoord dat hij mij daarvan wel kent. In Rusland zijn de mensen erg positief over hem."

Büttner heeft bij Vitesse nog een contract voor een jaar. "Voorlopig meld ik me na de zomerstop weer bij Vitesse. Vitesse blijft mijn club, ook na zo'n gek seizoen. Ik krijg steeds meer vragen over mijn toekomst, zeker nu ik weer speel en belangrijk ben. Het is afwachten wat de plannen van de club en de nieuwe trainer zijn. Ik ben benieuwd hoe de selectie van volgend seizoen eruit ziet: wie er blijft en wie gaat. Zo hoop ik aan de ene kant dat Guram Kashia blijft, hij is een fantastische aanvoerder, maar hij verdient het ook om nog eens hele mooie transfer te maken."

Elf / Foto’s SV

Hoofdsponsor: