14 augustus 2017 In de media

Büttner: ‘Als ik de ruimte krijg, dan ga ik’

Alexander Büttner is terug. De Doetinchemmer is helemaal afgetraind en bovendien gretig, en dan loopt er bij Vitesse een back van de buitencategorie rond.
Zijn aanvalslust maakt de Arnhemse ploeg machtig op de linkervleugel.

Büttner (28) geniet en zet de turbo weer aan bij Vitesse. ,,Als ik de ruimte krijg om aan te vallen, dan ga ik", zei hij na de 4-1 zege op NAC. ,,Dat is mijn stijl. Het ging nu lekker. Ik had nog meer assists kunnen leveren. De corners en vrije trappen liepen ook wel goed."

Büttner is terug na een goeddeels verloren voetbaljaar. Na zijn avonturen bij Manchester United en Dinamo Moskou keerde hij tijdens de afgelopen winterstop terug bij Vitesse, waar hij eerder vijf jaar in het eerste elftal speelde. Hij had echter maanden nodig om fit te worden. In de zomer zette hij de laatste stappen.

Tegen NAC behoorde hij tot de uitblinkers bij Vitesse, maar dagdromen is er voor de Achterhoeker niet bij. ,,We beslisten de wedstrijd al in de eerste helft", analyseert Büttner. ,,De tweede helft kan dan beter. We speelden de wedstrijd uit. Die tegengoal, de 3-1, is daarbij zo'n moment dat niet mag. Dat moet er nog uit bij ons. Maar dit was een leuke wedstrijd. Er zit veel voetbal in het team."
 

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: