6 augustus 2012 In de media

Büttner eist ontbinding

Alexander Büttner wil dinsdag via een arbitragezaak zijn vertrek bij Vitesse afdwingen. De 23-jarige linksback eist ontbinding van zijn nog een jaar doorlopende contract bij de Arnhemse club, waar hij vorig seizoen definitief doorbrak.
Büttner aast – met instemming van Vitesse – op een vertrek naar een Engelse of Duitse club. Hij wil niet bijteken in Arnhem. Ondanks grote belangstelling uit binnen- en buitenland en concrete aanbiedin­gen lukt het hem en zijn zaakwaar­nemer Aleksandar Bursac niet met Vitesse tot een akkoord te komen over de voorwaarden.

Na wekenlang getouwtrek besloot de speler een arbitragezaak aan te spannen. In eerste instantie wilde Büttner slechts zijn plaats in de A- selectie terug en informatie over de voorwaarden waarop hij weg mag. Met name de hoogte van de transfersom.

De Doetinchemmer heeft de inzet nu verhoogd. Hij wil dat zijn con­tract wordt ontbonden. „ De werk­relatie met Vitesse is verstoord”, stelt zaakwaarnemer Bursac, twee dagen voor de arbitragezaak. „ Er rest ons geen andere keuze.” Burs­ac wil de zaak afwachten voor hij inhoudelijk reageert.

De arbitragezaak dient dinsdag om 19.30 uur bij de KNVB in Zeist. Vi­tesse heeft gevraagd de kwestie achter gesloten deuren behande­len. Onduidelijk is of de bond daar­mee instemt. Daarvoor moeten zwaarwegende redenen zijn.

Gelderlander

Hoofdsponsor: