2 juli 2012 In de media

Büttner rekent op vertrek bij Vitesse

Alexander Büttner gaat er vanuit dat hij vertrekt bij Vites­se. De linksback uit Doetinchem, gisteren wel aanwezig op de eerste training van Vitesse, onderhandelt met het Engelse Southampton.
"Ik sta open voor een vertrek. Het is aan de clubs. Die moeten er onder­ling uit komen”, aldus Büttner.

Büttner maakte het afgelopen sei­zoen een stormachtige ontwikke­ling door. Southampton wil hem hebben, maar eerder toonden ook Werder Bremen, Fulham en Queens Park Rangers interesse. „Ik ben geen mindere voetballer dan vorig jaar. Maar ik heb afgelopen seizoen wel de ruimte gekregen om te laten zien wat ik kan. Wat dat betreft ben ik trainer John van den Brom erg dankbaar. Dankzij hem sta ik nu in de picture.”

Büttner maakte vlak voor het EK korte tijd deel uit van de Neder­lands elftal. De linksback hoopt dat hij via een grote buitenlandse club weer in beeld komt. „Ik hoop het echt. Ik ben ambitieus en denk ook dat ik het aankan.”

Met gemengde gevoelens keek Büttner naar het EK van Oranje. Hij zag zijn concurrent Jetro Wil­lems door het ijs zakken. „ Ik had daar kunnen staan. Maar ik keek vooral als supporter en baalde.”

Büttner heeft nog een doorlopend contract tot 2013; Vitesse kan dus wat aan hem verdienen. „Ik hoop dat het rondkomt. In de Premier League voetballen, dat is een droom voor mij. Ik moet nu af­wachten. Maar ik denk dat ik aan mijn laatste week bij Vitesse bezig ben.”

Büttner maakte gisteren op de eer­ste training een uiterst ontspan­nen indruk. De volksjongen blijkt enorm populair bij de supporters van Vitesse. Na afloop van de trai­ning deelde hij minutenlang hand­tekeningen uit. Ook ging hij op de foto met kinderen en vrouwelijke fans. Een kind van een jaar of ze­ven complimenteerde Büttner met zijn nieuwe auto. „Je vindt mijn auto mooi? Kom straks nog eens bij mij, als iedereen weg is, dan maken we een ritje.”

Gelderlander

Hoofdsponsor: