17 augustus 2012 In de media

Büttner wil om de tafel

Alexander Büttner en zijn zaakwaarnemer Aleksandar Bursac willen zo snel mogelijk om de tafel met Vitesse om te praten over de toekomst van de speler.

Dat liet de Oosterbeekse advocaat mr. Daniel Corbeek van het ‘ kamp Büttner’ donderdag weten. Hij rea­geerde op de door zijn cliënt verlo­ren arbitragezaak.

Büttner eiste van Vitesse ontbin­ding van zijn nog een jaar lopende contract wegens een onwerkbare arbeidsverhouding en een terug­keer in de A- selectie. De arbitrage­commissie hoorde 7 augustus de verzoeken aan en wees die ruim een week later af. Vitesse werd op alle punten in het gelijk gesteld. De 750 euro proceskosten en de 900 euro onkosten van Vitesse ko­men voor rekening van Büttner.

Algemeen directeur Erwin Kasa­kowski van Vitesse zegt op de web­site van de club: ‘Het is altijd verve­lend wanneer een rechterlijk ver­schil voor de rechter moet worden uitgevochten’ en ‘De commissie heeft zich duidelijk uitgesproken’.

Advocaat Corbeek van Büttner wil snel verder. „Wij hebben Vitesse verzocht om de tafel te gaan zitten en gevraagd naar het bedrag waar­voor Alex mag worden verkocht. Daar heb ik nog geen antwoord op gehad. Behalve dat Vitesse een bod schriftelijk wil zien.”

‘Kamp Büttner’ was van mening dat Vitesse hem om onduidelijke reden aan Queens Park Rangers wil verkopen en daarom een trans­fer naar Southampton frustreerde. Vitesse zou een commissie van 300.000 euro netto niet willen uit­keren bij een transfer naar Sout­hampton, wel naar QPR.

De arbitragecommissie acht de af­spraak over die niet alledaagse commissie niet bewezen en stelt Büttner schuldig aan de mislukte transfer door niet op de medische keuring te verschijnen. Volgens de commissie had Büttner de transfer door kunnen zetten en achteraf om arbitrage vragen.

De commissie is echter ook niet lo­vend over Vitesse en vindt de maatregel om Büttner naar de B-selectie te degraderen, ‘niet ge­motiveerd’ en ‘de schijn wekkend van een straf omdat de transfer naar Southampton niet is doorge­gaan’. Vitesse hoeft Büttner echter niet direct met de eerste selectie te laten mee trainen.

Mocht het 31 augustus – laatste dag transfermarkt – niet tot een trans­fer zijn gekomen, dan ‘komen de zaken anders te liggen’. Büttners contract loopt tot 30 juni 2013.

Voor beide kampen had de com­missie nog een sneer: ‘Onbegrijpe­lijk dat de partijen geen tijd heb­ben ingebouwd om op fatsoenlijke wijze met elkaar te overleggen’.

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: