13 april 2014 In de media

Cambuur verslaat Vitesse in doelpuntrijk duel

Cambuur Leeuwarden heeft er voor gezorgd dat Vitesse geen uitzicht meer heeft op de tweede plaats. In een knotsgek en doelpuntrijk duel won de ploeg van trainer Henk de Jong zaterdagavond met 4-3 van de Arnhemmers.
Door de zege is Cambuur definitief zeker van lijfsbehoud en stijgt het zelfs naar de negende plek.

Vitesse opende het duel sterk en kreeg via Marko Vejinovic een goede mogelijkheid om de score te openen. De 24-jarige middenvelder werkte de bal echter naast het doel van sluitpost Leonard Nienhuis. Even later leken de Arnhemmers via Christian Atsu alsnog op voorsprong te komen, maar het arbitrale trio stak hier vanwege buitenspel een stokje voor. De Friezen lieten in de beginfase weinig van zich horen, maar na een kleine twintig minuten was Elvis Manu wel heel dichtbij een doelpunt. Na een prima pass van Taco van Moorsel kwam Manu alleen voor Piet Velthuizen te staan. De paal voorkwam een Leeuwarder treffer.

De gasten hadden kort hierna het geluk wel aan hun zijde. Kelvin Leerdam tekende uit een hoekschop de 0-1 aan. Cambuur liet het er niet op zitten en draaide binnen tien minuten brutaal de wedstrijd om. Eerst kopte Martijn Barto raak uit een vrije trap vanaf links van Jody Lukoki. Drie minuten later was het opnieuw Leerdam die scoorde, maar dit keer echter in eigen doel. Cambuur kon de voorsprong niet vasthouden, want Atsu zorgde voor rust uit een perfecte steekpass van Davy Pröpper voor de 2-2. Leerdam kreeg nog een goede mogelijkheid om de bezoekers voor de pauze op voorsprong te schieten, maar de oud-Feyenoorder faalde dit keer wel.

Na tien minuten in het tweede bedrijf kwam Vitesse wel op 2-3. Bertrand Traoré knalde de bal snoeihard tegen de touwen. De thuisploeg ging vanaf de aftrap direct op zoek naar de gelijkmaker en was via Barto meteen gevaarlijk. Hij was nu niet koelbloedig genoeg. Even later kwam Cambuur alsnog langszij. Bartholomew Ogbeche kreeg door niet voldoende wegwerken van Guram Kashia de bal voor zijn voeten. De Zambiaan raakte het leer niet helemaal goed, maar wel voldoende voor een doelpunt. De Leeuwarder trein denderde door, want Barto zorgde kort hierna zelfs voor de 4-3 en zijn tweede treffer van de avond. De Arnhemmers moesten na deze domper wederom op zoek naar de gelijkmaker. Deze kwam er dit keer niet.