14 juni 2018 In de media

Captain Kashia vertrekt naar San Jose Earthquakes

Guram Kashia vertrekt naar het Amerikaanse San Jose Earthquakes. De 30-jarige Kashia speelde acht seizoenen voor Vitesse. Dit seizoen bereikte Kashia de mijlpaal door de speler te worden met de meest gespeelde wedstrijden in de Eredivisie voor Vitesse ooit. Bij San Jose Earthquakes komt Kashia landgenoot en voormalig teamgenoot Vako weer tegen.
In seizoen 2010|2011 maakte Kashia de overstap van Dinamo Tbilisi naar Vitesse. In de afgelopen acht seizoenen groeide Captain Kashia uit tot steunpilaar en publiekslieveling. Daarnaast is Kashia een vaste waarde in het Georgisch nationaal elftal.

Kashia over het afscheid: “Ik heb heel bijzondere jaren gehad bij de club. Vitesse en Arnhem voelen voor mij echt als thuis. Ik hou van de club, de omgeving en de mensen. Het maakt mij ontzettend trots dat wij de allereerste prijs ooit hebben gepakt en ons ook dit jaar weer hebben geplaatst voor Europees voetbal. Het is een moeilijke beslissing geweest om afscheid te nemen. Samen met mijn familie heb ik besproken dat nu misschien wel de laatste kans is om nog een avontuur aan te gaan. Vitesse zit en blijft in mijn hart. Ik wil de mensen binnen de club en de supporters bedanken voor alle support. Mede dankzij jullie heb ik hier acht prachtige jaren gekend. Heel veel succes met Vitesse en natuurlijk blijf ik de club van dichtbij volgen.” 

Technisch directeur Marc van Hintum over het vertrek van Kashia: “Guram kwam acht jaar geleden als Georgiër binnen, maar vertrekt als Arnhemmer. Hij ging altijd voorop in de strijd, toonde zich een trotse Vitessenaar en was één met de regio. Voor Guram kwam er nu een kans voorbij om nog één keer het avontuur aan te gaan. Na al die jaren dat hij zich zo heeft ingezet voor onze club, begrijpen we zijn afweging.”

Vitesse bedankt Captain Kashia voor zijn verdiensten voor de club en wenst hem veel succes bij San Jose Earthquakes.

 

Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: