23 juni 2022 In de media

Carlens Arcus versterkt Vitesse en tekent driejarig contract


Carlens Arcus komt de gelederen van Vitesse versterken. De rechtsachter, die tientallen interlands voor Haïti achter zijn naam heeft staan, komt transfervrij over van AJ Auxerre. De bijna 26-jarige Arcus heeft een contract voor drie seizoenen getekend in Arnhem.

Carlens Jean Fedlaire Ruby Arcus, zoals de aanwinst van Vitesse voluit heet, werd in 1996 geboren in de Haïtiaanse hoofdstad Port-au-Prince. De rechtsachter speelde in de jeugdopleiding van meerdere clubs uit zijn vaderland, maakte op jonge leeftijd al een uitstapje naar Brazilië en koos in januari 2015 voor de oversteek naar Europa. Hij ging spelen in Frankrijk, bij ESTAC Troyes. Na zijn debuut in de Ligue 2 en korte periodes bij Lille OSC en Cercle Brugge vond Arcus in 2017 het voetbalgeluk bij AJ Auxerre. Bij de club uit de Bourgogne groeide de rechtsback snel uit tot een vaste waarde. Na vijf geslaagde seizoenen zwaait Arcus bij Auxerre af met 161 officiële optredens, drie goals en dertien assists in de benen. Zijn laatste wedstrijd voor ‘AJA’ leverde promotie naar de Ligue 1 op, maar Arcus opteerde dus voor een overstap naar Vitesse.

Technisch directeur Benjamin Schmedes: “We zijn verheugd dat Carlens, na een aantal positieve gesprekken, voor onze club gekozen heeft. We hebben veel vertrouwen in hem. Carlens heeft de afgelopen jaren laten zien één van de betere vleugelverdedigers in de Ligue 2 te zijn. Hij heeft constant een hoog niveau gehaald en was een belangrijke schakel in het promotieseizoen van AJ Auxerre”, aldus Schmedes. “Carlens is een speler met intensiteit, snelheid, ervaring en een goede balans tussen aanvallende en verdedigende intenties. Zijn spel en karakter sluiten naadloos aan bij onze filosofie en Carlens past ook goed in de Eredivisie.”

Arcus is blij dat hij zich nu officieel Vitessenaar kan noemen. “Dit voelt voor mij als de juiste stap op het goede moment. Ik heb een uitstekend gevoel overgehouden aan de gesprekken met Vitesse en kan niet wachten om te beginnen bij mijn nieuwe club, die afgelopen seizoen indruk heeft gemaakt in Europa”, vertelt de international van Haïti. “Ik beschouw mezelf als een dynamische rechtsachter, die aanvallende impulsen heeft, maar ook scherp is in de duels. Ik kijk ernaar uit om dat te laten zien aan de supporters.”

Arcus zal rugnummer 2 dragen in Arnhem. De nieuwe rechtsachter is nog wel in afwachting van zijn werkvergunning, die nodig is om het trainingsveld te betreden. Hij zou echter sowieso al later aansluiten, vanwege zijn interlandverplichtingen met Haïti.

Vitesse heet Arcus van harte welkom en wenst hem veel succes in Arnhem.

Bron: Vitesse / Foto's: De Gelderlander

Hoofdsponsor: