8 februari 2018 In de media

Castaignos na flater: ‘Dramatisch gedaan’

Luc Castaignos was donderdagavond de gebeten hond na de wedstrijd tegen ADO Den Haag. De Vitesse-spits miste op knullige wijze een grote kans en zag zijn team uiteindelijk verliezen: 1-0. Castaignos verscheen na het duel voor de camera en trok het boetekleed aan.
De ex-spits van onder andere Feyenoord en FC Twente stond in de basisopstelling omdat concurrent Tim Matavz een schorsing van vier wedstrijden uitzit. Hij zag Castaignos een grote kans missen. 'Het was een goede bal van Roy (Roy Beerens, red.) en ik moet daar veel beter mee omgaan. Het is gewoon dramatisch gedaan door mij. Het is mijn verantwoordelijkheid dat we niet gelijkspelen maar verliezen hier. Ik slaap vanavond heel slecht denk ik', bekent Castaignos bij FOX Sports.

Trainer Henk Fraser bekeek de nederlaag van een positieve kant. 'We waren de bovenliggende partij. Hebben we veel kansen gecreëerd? Nee. Hebben we de mogelijkheden die we kregen goed uitgespeeld? Nee. Maar ik denk echt dat dit een van onze betere wedstrijden was over een hele wedstrijd gezien.

'Zij hebben één kans gehad en die gaat er meteen in. Ik ben niet zo negatief als iedereen om me heen, dus misschien zie ik het wel een beetje verkeerd. Maar we hebben een ploeg als ADO de hele tijd onder druk gehouden, zeker de tweede helft. Zo weinig weggeven tegen zo'n club, dat is gewoon goed.'

Matavz
Keeper Remko Pasveer werd gevraagd naar de afwezigheid van Matavz, die er de komende drie duels – tegen Feyenoord, Excelsior en VVV-Venlo – ook niet bij is. 'Tim is een sluwe speler. Die zie je soms de hele wedstrijd niet, maar dat ene momentje staat hij er wel. . Voor de goal is Tim dodelijk, dus natuurlijk ga je die missen.'

VI / Foto’s SV

Hoofdsponsor: