7 augustus 2017 In de media

Castaignos versterkt Vitesse

Luc Castaignos komt Vitesse versterken en sluit per direct aan bij de Arnhemse selectie. De 24-jarige spits wordt voor één seizoen gehuurd van Sporting Lissabon.
Castaignos doorliep de jeugdopleiding van Feyenoord. In dienst van de Rotterdamse ploeg maakte de aanvaller ook zijn debuut in het betaald voetbal. In het seizoen 2010|2011 liet Castaignos met vijftien doelpunten in de Eredivisie van zich spreken. Daarmee verdiende hij een transfer naar Internazionale. Vervolgens was Castaignos drie seizoenen belangrijk voor FC Twente, waar hij respectievelijk dertien, veertien en tien treffers maakte in de Eredivisie. Na avonturen bij Eintracht Frankfurt en Sporting Lissabon keert de aanvaller dit seizoen weer terug op Nederlandse bodem.

Castaignos over zijn terugkeer naar Nederland: “Ik heb goede gesprekken gehad met Vitesse. De keuze voelt goed en ik wil weer belangrijk zijn voor een team. We willen met Vitesse in alle competities zo goed mogelijk meedoen en daar wil ik mijn bijdrage aan leveren.”

Technisch directeur Mo Allach over de versterking: “We wilden de spitspositie zo goed mogelijk dubbel bezet hebben. Met de komst van Luc is dat gelukt. Luc weet wat er gevraagd wordt van een spits, zowel in de Eredivisie als in Europees verband. Nu Luc aansluit, hebben we ook in de aanvalslinie volop concurrerend vermogen.”

Castaignos gaat met rugnummer 14 spelen.

Al eerder werden Thomas Bruns, Thulani Serero, Fankaty Dabo, Bryan Linssen, Remko Pasveer, Charlie Colkett, Tim Matavz, Mukhtar Ali, Mason Mount en Matt Miazga aan de selectie toegevoegd. Arnold Kruiswijk verlengde deze zomer zijn contract met twee seizoenen en de optie in het contract van Milot Rashica werd gelicht waardoor de rappe vleugelaanvaller tot medio 2020 onder contract staat in Arnhem.
 

Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: