16 augustus 2011 In de media

Chanturia: “Ik heb nog niets laten zien”

Giorgi Chanturia is hard bezig naam te maken in de Eredivisie. In de eerste twee competitiewedstrijden van Vitesse maakte de jonge pingelaar indruk, het leverde hem zelfs al een groot spandoek op met verwijzing naar Lionel Messi.
De achttienjarige Chanturia wordt op het doek vergeleken met de speler van FC Barcelona. "Zo ver ben ik natuurlijk nog lang niet", zegt de jongeling in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Het is leuk dat de mensen nu al fan van mij zijn, terwijl ik eigenlijk nog helemaal niets heb laten zien."

De Georgiër, die aangeeft dat hij ‘nog veel beter kan’ dan hij de afgelopen wedstrijden heeft laten zien, moest lang wachten voor hij zijn debuut mocht maken. Maandenlang moest Chanturia wachten op een werkvergunning. "Dat was een frustrerende tijd, ik kon alleen maar meetrainen. En ik wilde o zo graag voetballen, geen toeschouwer zijn, maar juist die toeschouwers vermaken."

Chanturia, een talent dat uit de voetbalschool van Vitesse-eigenaar Merab Jordania naar het westen is geloodst, blijft bescheiden als het gaat over de toekomst en de clubs waar hij mogelijk ooit nog gaat spelen. "Ik doe mijn best voor Vitesse en dan zullen we wel zien."

Voetbalprimeur

Hoofdsponsor: