24 augustus 2011 In de media

Chanturia: ‘Met Bony samenspelen is makkelijk’

Giorgi Chanturia maakt in zijn eerste wedstrijden voor Vitesse veel indruk. Ook spits Wilfried Bony vaart wel bij de acties van de pas achttienjarige vleugelspeler. “Bony is een slim roofdier.”
Chanturia is pas sinds dit seizoen inzetbaar voor Vitesse, maar de Georgiër staat er wel direct. Met een geheel fitte Bony erbij, hebben de Arnhemmers een gevaarlijke voorhoede. "Ik geloof dat we in de zes wedstrijden dat we met elkaar speelden, samen ongeveer 25 doelpunten hebben gemaakt", zegt Chanturia.

"Het is makkelijk om met hem te spelen", looft de Georgiër de samenwerking met de Ivoriaan. "Bony is een roofdier. Een slim roofdier. Ik weet precies hoe ik hem aan moet spelen en wanneer ik hem de bal moet geven."

"We kennen elkaar goed en dat komt omdat we na de training veel met elkaar praten", verklapt Chanturia. "Tijdens wedstrijden zeg ik soms tegen hem: ‘Wacht met lopen’ of: ‘Geef hem eerder’. Na elke training praten we over hoe het nog beter kan."

Het onderwerp van gesprek zelf bevestigt de vele gesprekken die zij voeren. "Laatst zijn we naar zijn huis gegaan", zegt Bony. "Ook dan praten we over voetbal. Ik zeg hem dat hij de bal niet te vaak moet verliezen. Een gouden koppel? Ik hoop dat we dat nog lang kunnen zijn."

Voetbalprimeur

Hoofdsponsor: