11 april 2011 In de media

Chanturia: “Eindelijk is het zover en dat is mooi”

Giorgi ‘Gio’ Chanturia heeft maandag 11 april, op zijn 18e verjaardag, een contract voor Vitesse getekend. In de bestuurskamer tekende hij in bijzijn van zijn familie, vrienden, technisch directeur Ted van Leeuwen en eigenaar Merab Jordania zijn contract. Na de ondertekening sneed hij de verjaardagstaart aan.

Gio Chanturia kan bijna niet wachten om te mogen spelen in het geelzwart van Vitesse. "“Ik ben er klaar voor om voor Vitesse te gaan spelen. Trainen in Arnhem doe ik nu al een tijdje, alleen ik mocht nog geen wedstrijden spelen. Als de rest van de jongens een wedstrijd speelden, keek ik vanaf de tribune toe. Dat is frustrerend. Ik hoop het goed te doen bij Vitesse. Ik heb het goed naar mijn zin in Nederland en bij Vitesse. Vandaag is een mooie dag en ben heel blij om voor deze club te mogen spelen"”, aldus Gio na de ondertekening van zijn contract.

Technisch directeur van Vitesse, Ted van Leeuwen, opende maandagochtend de persconferentie. " “Vandaag is het een speciale dag voor Vitesse en Gio. Hij is 18 jaar geworden en tekent een contract bij Vitesse. We hebben er lang op moeten wachten. Gio staat bekend als één van de grootste talenten van Europa. Het is een enorm talent en als jonge en talentvolle voetballer past hij in de visie van Vitesse."”

 

Merab Jordania kent Chanturia al wat langer. “ "Ik ben hier om te vertellen dat dit het begin is van de nieuwe toekomst van Vitesse. Ik ken Gio al wat langer. Veel grote clubs wilden hem hebben, maar vandaag tekent hij voor Vitesse en gaat dus spelen voor onze club. Dat hij al veel meegetraind heeft met de selectie moet het makkelijker maken om onderdeel te worden van het team"”, aldus Merab Jordania tijdens de ondertekening.

Video contractondertekening Gio Chanturia

Vitesse.nl

Hoofdsponsor: