25 december 2012 In de media

Chanturia is blij met Alania Vladikavkaz

Voetballer Giorgi Chanturia van Vitesse komt de ko­mende zes maanden uit voor Ala­nia Vladikavkaz uit de Russische deelstaat Noord-Ossetie.
Vitesse verhuurt de 19-jarige buitenspeler de rest van het seizoen aan de nummer vijftien – voorlaatste ­van de Russische Premier League.

„Ik ben er blij mee”, zei Chanturia zaterdagavond in Heerenveen. „Ik wil meer speeltijd. Het is voor een half jaar, daarna kom ik weer te­rug bij Vitesse.” Hij behoorde in Heerenveen andermaal niet tot de wedstrijdselectie.

Chanturia had in augustus nog een vierjarige aanbieding van het Italiaanse Napoli op zak, maar mocht toen niet weg. Hij begon nog wel bij de selectie dit seizoen, maar een rode kaart half septem­ber bij Jong Vitesse zette een dik­ke streep door zijn plannen. Chan­turia werd voor vier duels ge­schorst en lag er vanwege de on­gunstige planning van Jong Vites­se zes weken uit. In die periode stuurde Rutten hem vanwege die rode kaart wegens natrappen – dat overkwam hem al eerder – ook nog terug naar de tweede selectie.

Een verbanning die voor het uit­duel bij Ajax begin november weer werd opgeheven. Sindsdien speelt de voormalig pupil van de Barcelona-opleiding niet meer.

Gio Chanturia tijdens de SV Kerstbingo op vrijdag voor Kerst in het supportershome

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: