1 september 2018 In de media

Charly Musonda versterkt Vitesse

Charly Musonda komt op huurbasis over van Chelsea FC. De 21-jarige Musonda kan zowel als nummer tien als op de flanken uit de voeten.
Musonda werd geboren op 15 oktober 1996 in Genk, als zoon van Charly Musonda sr., die onder meer tien seizoenen voor RSC Anderlecht speelde en veelvuldig Zambiaans international is. Charly Musonda jr. speelde in de jeugdopleiding van RSC Anderlecht, voordat hij in de zomer van 2012 – samen met zijn oudere broers Tika en Lamisha – de overstap maakte naar de jeugdopleiding van Chelsea FC.

In seizoen 2015|2016 werd Musonda verhuurd aan het Spaanse Real Betis. Hij kwam in dat seizoen tot zestien competitieoptredens. Ook gedurende de eerste seizoenshelft van het jaar daarna speelde hij bij Real Betis. Op 12 augustus 2017 maakte hij zijn officiële debuut in de Premier League met een korte invalbeurt in de thuiswedstrijd vs Burnley. Na een aantal wedstrijden in het eerste elftal van Chelsea FC, werd de Belg in januari 2018 opnieuw verhuurd. Ditmaal ging hij naar het Schotse Celtic. Musonda speelde in diverse jeugdselecties van België en kwam onder meer twaalf keer uit voor België O21.

Technisch directeur Marc van Hintum: “We hebben Charly al drie jaar op de radar staan. Hij is een veelzijdige speler, die zowel op tien als op de beide flanken kan spelen. Charly heeft een goede actie, heeft veel snelheid en is technisch vaardig.”  

Musonda sluit na de interlandperiode zo snel mogelijk aan bij de A-selectie.

 

Vitesse / Foto’s SV – CFC

Hoofdsponsor: