8 maart 2014 In de media

Chelsea-clanop de bank

Vitesse begint van­avond aan de uitwedstrijd tegen NAC Breda (aanvang 20.45 uur) met slechts één speler van Chel­sea in de basis en liefst drie huur­lingen van de Engelse club op de reservebank.
Naast Lucas Piazon en Bertrand Traore moet nu ook Patrick van Aanholt toekijken bij het beginsig­naal in Breda, zodat Christian Atsu de enige Chelsea-voetballer is in de beginopstelling van Vites­se.

„Ik denk niet in termen van huur­lingen, of blanke spelers, of zwar­te spelers”, expliceerde Vites­se- trainer Peter Bosz gisteren. „Ik kijk alleen naar kwaliteit, naar dat wat voor Vitesse het beste is. Dat doen we het hele jaar al. Voor de­ze wedstrijd is dit het beste.”

Van Aanholt is zijn plaats kwijtge­raakt aan Rochdi Achenteh. Van Aanholt keert vanavond wel terug in de selectie, nadat hij de voor­bije twee wedstrijden van Vitesse had gemist door zijn rode kaart in de uitwedstrijd tegen FC Twente. In die duels werd de linksback ver­vangen door de in de winter van PEC Zwolle overgekomen Achen­teh, die beide keren uitstekend speelde.

Na de goede wedstrijd tegen Ro­da JC (3-0) heeft Bosz geen rede­nen zijn elftal te wijzigen. „Dat klopt en daarnaast heeft Achen­teh het zelf goed gedaan”, aldus de trainer, die zijn keuze aan Van Aanholt heeft toegelicht. „Als een speler altijd gespeeld heeft, dan ga ik hem dat vertellen. Dan ver­dient hij dat hij uitleg krijgt.”

Bosz kan nog niet beschikken over Kelvin Leerdam. De rechts­achter stond gisteren voor het eerst na zijn knieblessure weer op het trainingsveld, maar is nog niet klaar voor een wedstrijd. Frank van der Struijk zal hem ook tegen NAC vervangen.

Het avondje NAC is voor Vitesse heel belangrijk, met het oog op de thuiswedstrijd van een week later tegen PSV. Vitesse staat met FC Twente op de gedeelde tweede plaats, met vier punten voor­sprong op Feyenoord en vijf op PSV. De eerste vier ploegen plaat­sen zich rechtstreeks voor Euro­pees voetbal.

Bosz herhaalde gisteren echter nog maar eens dat de ranglijst voor hem geen thema is. „Ik praat elke dag met Mo Allach”, zegt hij over de technisch directeur van de Arnhemse club. „Maar we pra­ten nooit over Europees voetbal.”

In de eredivisie zijn nog maar acht speelronden te gaan. „Aan het eind van het seizoen begint de competitie pas echt”, zegt aan­voerder Guram Kashia over het stadium van de competitie waar­in de prijzen worden verdeeld. „Het doel vanaf het begin van de competitie was een plek bij de eer­ste vijf. Als je ziet hoe we er nu voor staan, dan kunnen we nog meer bereiken. Op dit moment is zelfde de tweede plaats een realis­tisch streven.” Een plek in de voorronde van de Champions League dus als ultie­me doel in de komende weken? Kashia: „Nee, we moeten ons niet focussen op een plek op de rang­lijst. We moeten ons focussen op het pakken van punten. Dat is het enige waar het om gaat, zeker in de eindfase van de competitie. Aantrekkelijk voetbal is dan niet belangrijk. Het gaat alleen om de cijfers.”

Opstelling Vitesse: Velthuizen; Van der Struijk, Kashia, Van der Heijden, Achenteh; Pröpper, Labyad, Vejinovic; Ibarra, Havenaar en Atsu.
 

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: