17 november 2010 In de media

Chelsea-connectie droogt op

Vitesse wil gedoogbeleid KN­VB niet frustreren door meer dan drie spelers te huren van Chelsea. Speurtocht naar winterse ver­sterkingen gaat voorbij aan En­gelse topclub van Roman Abra­movich.

Vitesse zal niet proberen meer dan de huidige drie huurlin­gen van de Londense topclub Chel­sea naar Arnhem te halen. Hard­nekkige geruchten dat de Arnhem­se club de jonge Nederlandse ver­dedigers Jeffrey Bruma en Patrick van Aanholt in de winterse trans­ferperiode zou willen halen, wor­den door technisch directeur Ted van Leeuwen tegen gesproken.

„ De KNVB heeft destijds aangege­ven dat het huren van drie spelers van één club niet mag, maar alleen wordt gedoogd. Dat zien wij als een waarschuwing om niet nog meer spelers bij één club te huren. Als we dat zouden doen, kan het wel eens zijn dat het niet meer wordt gedoogd”, legde Van Leeu­wen uit. Vitesse heeft Nemanja Matic, Slo­bodan Rajkovic en doelman Matej Delac gehuurd van Chelsea; de club van de steenrijke oliemiljar­dair Roman Abramovich, een be­langrijke connectie van Vitesse’s clubbaas Merab Zjordania in het streven Vitesse groot te maken.

Vitesse kan wel opnieuw bij Chel­sea aankloppen als de huurlingen definitief worden overgenomen door de Arnhemse club. Hoewel dat niet uitgesloten lijkt, ziet Van Leeuwen de Oranje-jeugdspelers Bruma en Van Aanholt zelfs dan niet naar Arnhem komen.

„ Zij zijn inmiddels zo gegroeid dat ze wekelijks tot de selectie beho­ren. Zondag zaten ze ook weer op de bank, die jongens zitten tegen een basisplaats aan. Als zij zouden vertrekken, moet Chelsea zelf ook weer andere spelers gaan halen”, aldus de technisch directeur van Vitesse.

De Gelderlander

Hoofdsponsor: