5 december 2012 In de media

Chelsea lyrisch over Fred Rutten en Vitesse

Niet alleen In Nederland wordt Fred Rutten overladen met complimenten, ook bij Chelsea wordt het huidige succes met applaus ontvangen.
De Champions League-winnaar heeft momenteel met Gaël Rakuta. Patrick van Aanholt (foto) en Tomas Kalas drie spelers gestald in Arnhem.

Volgens de Londense scout Piet de Visser is de Engelse clubleiding zeer te spreken over de ontwikkelingen van het drietal. De complimenten gaan naar trainer Fred Rutten en zijn technische staf.

‘De spelers van Chelsea worden op de voet gevolgd’, benadrukt De Visser. ‘Een paar weken geleden was technisch directeur Michael Emenalo aanwezig in GelreDome en zelf volg ik de wedstrijden van Vitesse met bovengemiddelde interesse.

Wat opvalt is dat de jongens in dit eerste half jaar een bijzondere ontwikkeling doormaken. Kalas. die zijn hele leven centraal achtenn speelde, is een revelatie als rechtsachter. Kakuta was door foute keuzes bijna afgeschreven maar is bezig aan een opvallende comeback. Het beste voorbeeld is misschien wel Patrick van Aanholt. Vorig seizoen kende hij een dramatisch jaar. John van den Brom zag alleen maar zijn nonchalance en liet hem vervolgens links liggen. Dat was een grote blunder.

Fred Rutten is met hem aan de slag gegaan en nu maakt hij hele grote sprongen. Daarom ben ik, maar zeker ook Chelsea, zo blij met Rutten als trainer. In Engeland zien ze ook het verschil dat Rutten maakt.
Chelsea wil dat spelers in Nederland stappen maken. Jongens die op een dood spoor zijn geraakt moeten in Nederland opbloeien. Dat is aan Rutten wel toevertrouwd.’ De Visser benadrukt dat Chelsea tevreden is over de samenwerking met Vitesse en dat het in de toekomst graag nog meer spelers wil onderbrengen in Arnhem.

Vonge week liet René van der Gijp in Voetbal International al weten dat de Engelsen deze winter drie jongens in Arnhem willen stallen. Bij Vitesse werd in eerste instantie de interesse ontkent. Volgens de technische leiding was het niet toegestaan om meer dan drie spelers aan één en dezelfde club te verhuren. De KNVB liet echter weten dat die regel niet meer bestaat en dat Chelsea in principe onbeperkt spelers aan Vitesse kan uitlenen.

De Visser weet niet of de Londense club daadwerkelijk gebruik gaat maken van deze optie. Zelf zal hij een positief advies uitbrengen. ‘Vorig jaar had ik al een speler op het oog die ik graag bij Vitesse had zien spelen. Destijds werd me gezegd dat het vanwege de regelgeving niet mocht. Mogelijk ligt die situatie nu anders. Vitesse is en blijft een uitstekende opstap voor jonge talenten die naar de top willen.’

Voetbal International magazine week 49 / Foto’s SV

Hoofdsponsor: