29 januari 2011 In de media

Chelsea ziet Matic of Rajkovic als wisselgeld

Het is onzeker of Nemanja Matic en Slobodan Rajkovic allebei het seizoen afmaken bij Vitesse. Chelsea wil ze als wisselgeld gebruiken bij de deal rond David Luiz.


Chelsea probeert David Luiz los te weken bij Ben­fica. De Engelse topclub zoekt defensieve verster­king, vanwege de vele blessures die John Terry en Alex dit seizoen hebben gehad. In de 23-jarige Bra­ziliaan Luiz ziet Chelsea de ideale aanwinst, maar tot dusver laat de Portugese club de international niet gaan.

Gisteren maakte Benfica bekend dat het een nieuw bod van Chel­sea heeft afgewezen. Benfica vraagt 30 miljoen euro voor Luiz.
Chelsea heeft nog niet meer gebo­den dan 25 miljoen euro. Om het verschil van 5 miljoen euro goed te maken, heeft Chelsea voorge­steld dat de aan Vitesse verhuurde centrumverdediger Slobodan Raj­kovic per direct naar Benfica gaat.

Eerder deed de Engelse topclub al vergeefs middenvelder Nemanja Matic, eveneens uitgeleend aan Vit­esse, als wisselgeld in de aanbie­ding.
Benfica is wel degelijk geïnteres­seerd in Rajkovic of Matic, maar de deal met Chelsea spatte giste­ren uiteen doordat beide clubs geen overeenstemming konden be­reiken over het aantal termijnen waarin de vergoeding van 25 mil­joen euro voor Luiz zou worden betaald.

Volgens Engelse media zal Chelsea de komende dagen andermaal een poging wagen in Lissabon te shop­pen. De internationale transfer­markt sluit maandagavond om 24.00 uur. Het is nog onduidelijk of Rajkovic of Matic opnieuw als wisselgeld zullen worden ingezet door Chelsea. Beide Servische voetballers heb­ben een doorlopend contract bij de Londense club. Rajkovic (21) heeft een verbintenis tot medio 2012, terwijl het contract van Ma­tic (22) doorloopt tot medio 2013.

In augustus nam Vitesse beide in­ternationals op huurbasis over, met dank aan de vriendschap tus­sen Vitesse-eigenaar Merab Zjorda­nia en Chelsea-baas Roman Abra­movitsj.

Ook een andere huurling die uit­komt voor Vitesse, Luca Caldirola, is betrokken bij een transfer van zijn eigenlijke club. Caldirola kwam afgelopen zomer op huurba­sis over van Internazionale. Inter heeft Sampdoria-aanvaller Giam­paolo Pazzini aangetrokken en naast een afkoopsom van 12 mil­joen euro betaalt de club uit Mi­laan met het afstaan van spits Jona­than Biabiany en het eigendoms­recht over Caldirola. De verdediger had bij Inter een contract tot het einde van dit seizoen.

Gisteren trainde Caldirola gewoon mee met Vitesse. En trainer Albert Ferrer gaat ervan uit dat de Itali­aanse jeugdinternational niet per direct naar Sampdoria verkast. „ Er is geen nieuws over de situatie van Caldirola”, zei Ferrer. „ Als er de ko­mende dagen een goede oplossing komt, dan is dat geen probleem”, zo gaf de Spaanse coach aan dat hij een eventueel vertrek van de linksbenige verdediger niet zal te­genhouden.

Dat is niet zo vreemd, want Caldi­rola zit vanavond opnieuw niet bij de wedstrijdselectie van achttien spelers voor de thuiswedstrijd te­gen Roda JC. Dat geldt eveneens voor Rogier Molhoek (doet wed­strijdritme op in Jong Vitesse), Las­se Nilsson (ontbrak gisteren op de training met een lichte blessure), Sinan Kaloglu (niet wedstrijdfit), Gino Felixdaal, Julian Jenner, der­de doelman Sebastiaan van der Sman en Nacer Barazite ( op proef bij AustriaWien).

In zijn streven de selectie terug te brengen tot 22 spelers hoopt Fer­rer dat er de komende dagen nog enkele Vitessenaren een nieuwe club zullen vinden. Daar staat de langverwachte komst van een cen­trumspits tegenover.
„Ik heb van Ted (doelt op tech­nisch directeur Van Leeuwen, red.) gehoord dat de transfer van een nummer negen bijna rond is”, aldus Ferrer. „ En misschien halen we ook nog een verdediger.”

Ferrer bevestigde dat Wilfried Bo­ny van Sparta Praag een van de op­ties is. „ De komende twee wed­strijden zijn heel belangrijk”, wees de coach op de thuiswedstrijden tegen Roda JC en Feyenoord. . „ Als de nieuwe nummer 9 er is, dan zullen we misschien een be­langrijk verschil zien.”

De Gelderlander

Hoofdsponsor: