10 augustus 2017 In de media

Chinese FC Shenzhen Easy Strikers op bezoek

​Twee Chinese jeugdteams van de voetbalclub FC Shenzhen Easy Stikers zijn twee weken op bezoek in Arnhem. Voor dit bezoek heeft de Vitesse Voetbalschool een speciaal programma samengesteld, waarbij de kinderen kennis maken met Vitesse, Arnhem en het Nederlandse voetbal.
De teams verblijven in Hotel Papendal waar vandaan ze gemakkelijk naar de trainingsaccommodatie op Papendal kunnen lopen. In de eerste week stond daar elke ochtend een training op het programma. In de middag speelden de teams een aantal keer oefenwedstrijden tegen Nederlandse kinderen, deden ze mee aan Footgolf, bekeken ze een training van het eerste elftal en brachten ze een bezoek aan het centrum van Arnhem, waar ze onder andere een rondleiding kregen door de expositie ‘125 jaar Vitesse’ in Rozet.

Voor de tweede week staan nog meer activiteiten op de planning. Zo wordt er een bezoek gebracht aan Amsterdam, de bowlingbaan en het pretpark Walibi. Daarnaast krijgen de deelnemers een rondleiding door GelreDome en zijn ze zaterdag aanwezig bij de eerste thuiswedstrijd tegen NAC Breda.

FC Shenzhen Easy Strikers en Vitesse zijn overeengekomen in de toekomst meer te gaan samenwerken. Dit kan in deze vorm door middel van een trainingskamp op Papendal of er wordt gezamenlijk een trainingskamp georganiseerd in China waarbij Vitesse-trainers richting Shenzhen afreizen.

Vitesse / Foto’s Vitesse

Hoofdsponsor: