22 januari 2011 In de media

Civard Sprockel, op zoek naar eerherstel

Ik heb een fantastische tijd gehad in Arnhem. Ik zal alle spelers met wie ik heb mogen spelen missen en wens ze dan ook het allerbeste toe. Ook de Vitesse supporters wil ik bedanken voor hun steun.

Civard Sprockel heeft begin van dit jaar zijn handtekening gezet onder een tweeënhalf jaar contract bij de Cypriotische voetbalclub Anorthosis Famagusta. De club waar ook oud-N.E.C.-speler Jeffrey Leiwakabessy onder contract staat. Sprockel kon bij Vitesse dit seizoen niet rekenen op een vaste basisplaats. VoetbalInfo.nl nam contact met de speler op.

“Na de komst van Merab Jordania bij Vitesse is er veel verandert binnen de club Vitesse. In de spelersgroep heerste veel onrust. Speel ik deze week wel of beland ik op de tribune? Op de trainingen moest je alles geven want als je dat niet deed dan wist je dat het bijna over was. Ik kreeg het gevoel dat er iets moest gebeuren. Ik heb dan ook een gesprek aangevraagd in december met de technische staf. Toen Famagusta langs kwam, was ik gelijk overstag”.

Famagusta staat momenteel zesde in de Cypriotische competitie. In het seizoen 2008/2009 schopte de ploeg het nog verrassend tot de groepsfase van de Champions League. “Ik weet natuurlijk nog niet veel van de club, maar daar komen we snel genoeg achter. Ik ben klaar voor het grote avontuur. We gaan er iets moois van maken”.

Voor Sprockel wordt het na Feyenoord, Excelsior en Vitesse zijn vierde werkgever. In Arnhem kwam hij in vijf seizoenen tot 131 wedstrijden. VoetbalInfo.nl vroeg de verdediger wat hij kan toevoegen aan zijn nieuwe vereniging. “Als centrale verdediger breng ik de nodige ervaring met zich mee. Verder weet ik hoe het spelletje gespeeld moet worden. Ik denk dat ik als verdediger snel, slim en tactisch genoeg ben. Af en toe kan ik meedogenloos zijn”, glimlacht de speler.

Zevenentwintig jaar geleden kwam Sprockel ter wereld op de Nederlandse Antillen, te Willemstad. Als voetballer doorliep hij alle jeugdelftallen van Feyenoord. Hij mocht ook zijn debuut maken bij de Rotterdammers. En wel tegen Vitesse. Na een tweetal seizoenen bij Feyenoord met af en toe een invalbeurt was het Excelsior die redding bracht voor de donkere verdediger. Met Excelsior degradeerde hij, naar de toenmalig geheten Eerste Divisie, en promoveerde hij naar de Eredivisie. De verdediger zag na het behalen van het kampioensschap met Excelsior, Vitesse als een stapje hoger en tekende een meerjarig contract in Arnhem.

Ik heb een fantastische tijd gehad in Arnhem. Ik zal alle spelers met wie ik heb mogen spelen missen en wens ze dan ook het allerbeste toe. Ook de Vitesse supporters wil ik bedanken voor hun steun. We hebben niet altijd goed gespeeld, maar ik weet zeker dat het goed gaat komen met Vitesse. Ik ga aan een mooi avontuur beginnen hier op Cyprus. Ik heb er enorm veel zin in”.

Voetbalinfo

Hoofdsponsor: