1 februari 2019 In de media

Clark en Ali in de basis bij Vitesse tegen SC Heerenveen

Mukhtar Ali en Max Clark staan zaterdag bij Vitesse aan de aftrap tegen SC Heerenveen. Zij vervangen de geschorste spelers Matus Bero en Navarone Foor.
Bij Vitesse is de sfeer grimmig na de recente nederlagen tegen AZ (beker) en Fortuna Sittard. De kritiek zwelt aan waardoor de druk er vol op staat voor de thuiswedstrijd tegen Heerenveen. De ambitieuze subtopper staat op dit moment vijfde, twee punten achter de nummer vier AZ. Het voetbal zorgt al weken voor grote ontevredenheid bij de spelers, clubleiding en supporters. 

Kritiek
De vooral defensieve keuzes van trainer Leonid Slutskiy worden vooral door fans, maar ook door de directie (Marc van Hintum) ernstig bekritiseerd. Tegen Fortuna Sittard leunde Vitesse op een versterkte verdediging en liep het na rust vooral achteruit. 

Clark voor de defensie
Behalve drie punten heeft Vitesse tegen Heerenveen zaterdag daarom vooral een wedstrijd nodig die bij het publiek beklijft. Dat moet gebeuren zonder de geschorste spelers Bero en Foor. Clark, als controleur voor de verdediging, Ali en Serero zijn nu de middenvelders. Voor Ali is het de eerste basisplaats bij Vitesse. Hij viel al wel een aantal keren in. Voor Ali is het al zijn derde seizoen in Arnhem.

Roy Beerens ontbreekt met een hamstringblessure. Verder mist Vitesse nog altijd de langdurig geblesseerden Tim Matavz, Hilary Gong, Charley Musonda en Arnold Kruiswijk.

Opstelling: Eduardo, Karavaev, Van der Werff, Clarke-Salter, Büttner; Serero, Clark, Ali; Odegaard, Darfalou, Linssen.

Omroep Gelderland / foto’s SV

Hoofdsponsor: