19 februari 2019 In de media

Clark gelukkig bij Vitesse; hij mist alleen de steak and ale pie in Holland

Max Clark vindt zijn weg bij Vitesse. Een assist en goal tegen Willem II staan model voor het voetbalgeluk van de Engelsman in Nederland.
Britten hebben de beste humor ter wereld. Dus zet Max Clark meteen na de wedstrijd tegen Willem II een grap in. ,,Wij houden graag alles spannend”, merkt hij na de zwaarbevochten zege gortdroog op. ,,Gewoon winnen doen wij niet. We zorgen bij voorkeur voor een zenuwslopende toestand.”

Hoofdrol
Met de 3-2 overwinning op de Tilburgers heeft Clark (23) de vrijheid van cynisme. Zeker met zijn hoofdrol in GelreDome. De Engelsman heeft zijn eerste doelpunt voor Vitesse op zak. En ook nog een assist.

,,Het is wel een frommelgoal”, stelt Clark over de 3-1. ,,Met rechts nog wel, mijn chocoladebeen. En die assist is wat veel eer. De goal komt op het conto van Bryan Linssen. Wat een sprongkracht en timing. Geweldig doelpunt.”

Yorkshire-accent
Blij is Clark wel. In zijn onmiskenbare Yorkshire-accent kwebbelt hij over zijn ervaringen in Nederland. ,,Ik kwam in de zomer over van Hull City”, vertelt hij. ,,Ik heb moeten wennen aan Nederland. Aan het voetbal en de cultuur. Nu ben ik gesetteld. Met dank ook aan Rasmus (Thelander, LL). Het voetbal wordt steeds beter.”

Het omslagpunt vormt voor de Brit de thuiswedstrijd tegen Heerenveen, enkele weken geleden (2-2). Hij blinkt uit als controlerende middenvelder. De lof doet hem goed. ,,Ik kreeg een boost van vertrouwen. Nu ben ik zeker van mijn zaak. Ik voel me hartstikke lekker bij Vitesse. Ik mis in Nederland alleen de steak and ale pie. De pub grub. De fish and chips zijn hier weer beter. Die is in Engeland nogal vettig. Ik moet ook aan mijn lijn denken, hè.”

Manager
Het resultaat tegen Willem II is van immense waarde, zegt de Britse back. ,,Wij moeten hard werken voor een resultaat. Dat is wekelijks het geval. De druk was groot, omdat we de voorbije weken zoveel punten lieten liggen. We hebben met zijn allen keihard gewerkt voor de overwinning. We hebben met hartstocht gevochten. Dit is ook erg mooi voor de manager (coach Leonid Sloetski, LL). Dit was echt even nodig. Voor iedereen. De club, de staf en de spelersgroep.”

Voor Clark wacht in Arnhem nu de volgende stap. ,,Ik krijg nu speeltijd. Dan is het vervolgens zaak in het elftal te blijven staan. Zo’n wedstrijd als deze is dan lekker. Ik heb genoten. Ik knok voor mijn plek.”

Gelderlander / foto’s SV

Hoofdsponsor: