14 december 2018 In de media

Clarke-Salter slot op de deur bij Vitesse

Vitesse-coach Leonid Sloetski is blij met de rentree van Jake Clarke-Salter. De huurling van Chelsea moet de Arnhemse defensie weer solide maken.
De Brit geldt als slot op de deur tegen VVV-Venlo, zaterdagavond in GelreDome.Lex Lammers 14-12-18, 10:00 Laatste update: 15:18

Clarke-Salter (21) keert terug in de basis van Vitesse na een enkelblessure. De Engelsman liep de kwetsuur op in de interlandweek met Jong Engeland. Hij revalideerde daarna bij Chelsea en stond twee weken aan de kant.

Onder de maat

De afwezigheid van Clarke-Salter kwam Sloetski slecht uit. Hij raakte eerder al Maikel van der Werff kwijt. In de afgelopen weken vormden Rasmus Thelander en Danilho Doekhi het centrum. Vitesse presteerde onder de maat met een gelijkspel tegen FC Emmen (1-1) en een nederlaag bij NAC (2-1). 

Met Van der Werff nog in de lappenmand (herstel van knieoperatie) start Clarke-Salter met Doekhi in het centrum van de verdediging. De Zuid-Hollander krijgt de voorkeur boven Thelander. 

Tegen VVV gaat Vitesse op jacht naar eerherstel. De Arnhemse club wil zich stevig nestelen in de subtop van de eredivisie. 

Beerens in basis

Het middenveld en de aanval van Vitesse krijgen voor die missie ook een ander gezicht. Matus Bero is geschorst. Daarmee fungeert Martin Ødegaard tegen VVV als schaduwspits. Roy Beerens keert terug in het elftal als rechtervleugelspits.

Vitesse mist tegen VVV behalve Van der Werff ook nog Arnold Kruiswijk (rug), Tim Matavz (kuitbeenbreuk) en Charly Musonda (knie).

De aftrap in GelreDome is om 20.45 uur.

Vermoedelijke opstelling Vitesse: Eduardo; Karavaev, Doekhi, Clarke-Salter, Büttner; Serero, Ødegaard, Foor; Beerens, Darfalou, Linssen.
 


Bero ontbreekt door een schorsing
Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: