15 december 2018 In de media

Clarke-Salter: ‘de supporters drie punten bezorgen’

Met Jake Clarke-Salter terug in de basiself hoopt Vitesse de pijnlijke nederlaag bij NAC Breda (2-1) weg te poetsen. Zaterdagavond is VVV-Venlo de tegenstander in GelreDome. Vitesse TV blikt met hoofdtrainer Leonid Slutskiy en Clarke-Salter vooruit op dit treffen.
Clarke-Salter verbleef de voorbije weken in Londen om te revalideren. Hij kampte met een enkelblessure. “Ik heb de wedstrijden vanuit Engeland gekeken. Het was moeilijk om te zien. Je wil het team zo graag helpen. Als de resultaten dan tegenvallen geeft het een extra motivatie om nog sneller fit te worden. En dat ben ik inmiddels”, vertelt de 21-jarige mandekker. [

Knop omzetten
Slutskiy heeft de neuzen in zijn selectie inmiddels weer in dezelfde richting staan. “De eerste dagen na de nederlaag bij NAC Breda namen de negatieve gevoelens de overhand. Maar je moet die knop omzetten. De focus moest op VVV-Venlo. Dat is gelukt. Het is onze laatste thuiswedstrijd van 2018, waarin we revanche moeten nemen voor vorige week. De supporters verdienen een speciaal bedankje.” 

Voor de supporters
Vertrouwen in een goede afloop is er bij Vitesse. Onder meer bij Clarke-Salter. “Als wij ons eigen spel spelen moet dat lukken, maar we mogen VVV-Venlo niet onderschatten”, aldus de Engelsman, die de zich kan vinden in de woorden van Slutskiy. “We moeten de supporters drie punten bezorgen.”

Clarke-Salter speelt
“De verschillen zijn klein, ook VVV-Venlo staat dicht bij ons op de ranglijst. Het is dus een belangrijke wedstrijd. Ik verwacht een interessante wedstrijd, waarin wij de drie punten uiteindelijk in eigen huis houden”, aldus Slutskiy, die tot slot laat weten dat Clarke-Salter terugkeert in het hart van de defensie. “Jake speelt”, besluit hij.

Geblesseerden
Bij Vitesse ontbreken zaterdagavond de geblesseerden Tim Matavz (kuitbeenbreuk), Arnold Kruiswijk (rug), Charly Musonda (knie). Maikel van der Werff sloot deze week weer aan bij de groepstraining. Het duel in GelreDome vangt aan om 20.45 uur.
 

Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: