4 april 2010 In de media

Claudemir Man of the Match Vitesse – Groningen

Gedurende de avond voorafgaand aan de wedstrijd en ’s ochtends was hij nog doodziek, maar ’s avonds speelde hij een ijzersterke wedstrijd. Dat beloonden de Vitesse supporters in GelreDome met de uitverkiezing tot Man of the Match.

"De wedstrijd moest gewonnen worden en wij wisten dat wij kansen zouden hebben tegen dit Groningen. De eerste helft hadden wij al legio mogelijkheden om te scoren. Pas in de tweede helft wisten wij dat te verzilveren."

Claudemir tekende zelf de bevrijdende 1-0 aan met een droog schot. "Ik kom weer beter in vorm en dan is zo’n goal lekker. Komend weekend moeten wij het afmaken tegen RKC en ons veilig spelen."

Op de vraag hoe het volgend seizoen verder moet met Vitesse, antwoordde Claudemir: "Wij hebben veel pech gehad, dit seizoen. Veel net-niet situaties en wij moeten werken aan ons zelfvertrouwen. Te vaak sloop de onzekerheid in het elftal en dat kan gebeuren in een jong team. Dat moet er wel uit om rond plaats twaalf te kunnen spelen. Dat wordt de opdracht voor komend seizoen."

Marco van Ginkel stelde zich voor in het Supportershome Monnikenhuize. ’s Middags speelde hij nog de eerste helft met de A1. Zij wonnen met 3-1 van FC Zwolle en stelden daarmee promotie veilig. ’s Avonds zat hij voor de eerste keer bij de A-selectie op de bank tegen FC Groningen.

"Ik hoorde het dinsdag dat ik op de bank zou zitten. Het heeft natuurlijk met de blessures en schorsingen te maken, maar ik heb er erg van genoten. Natuurlijk hoop je ergens ook nog aan spelen toe te komen, maar ik vond dit al een hele belevenis."

De 17 jarige Scherpenzeler voetbalt al zeven seizoenen bij de Vitesse/AGOVV academie. Vorig seizoen in de C1 en dit jaar in de A1. Hij traint al een tijdje met de A-selectie mee. "Ik zit nog op de middelbare school en combineer het met mijn voetbalopleiding. Voorlopig gaat alles voorspoedig en wij hopen met de A1 ook nog kampioen te worden."

Marco genoot met volle teugen van alles wat er die dag allemaal gebeurde. De aanwezige supporters waardeerden zijn prestaties en open manier van vragen beantwoorden in Supportershome Monnikenhuize met een groot applaus.

Julio Steen was de winnaar van het Vitesseshirt met handtekening van Claudemir.

 

Zoals altijd gaat de Man of the Match gewillig op de foto met aanwezige fans

Supportersvereniging Vitesse

Hoofdsponsor: