20 juni 2010 In de media

Claudemir speelt in de Champions League

De middenvelder van Vitesse speelt komend seizoen voor FC Kopenhagen, de kampioen van Denemarken. Niet strijden tegen degradatie, maar voetballen in de Champions League. “Claudemir is heel blij”, vertelt Hans Coret, de zaakwaarnemer van de Braziliaan vanuit Denemarken.

Een droomtransfer voor Claudemir. 

Ted van Leeuwen, de technisch directeur van Vitesse, zit met ‘een dubbel gevoel’. "Claudemir is een van onze betere spelers. Hij heeft de afgelopen twee jaar bijna geen wedstrijd gemist. Het afscheid van Claudemir doet ook best een beetje pijn. Maar we moeten hoe dan ook bezuinigen."

Claudemir, die in 2008 overkwam van het Braziliaanse Sao Carlos, had bij Vitesse een contract dat nog twee jaar doorliep. Over de transfersom en het salaris van de 22-jarige Braziliaan wil Van Leeuwen, die gisteren ook in Denemarken was, geen uitspraken doen. "Dat doen wij nooit. Ik weet ook niet of Claudemir de laatste speler is die deze zomer vertrekt. Dat hangt af van de markt", aldus de technisch directeur, die Claudemir de transfer gunt. "Kopenhagen is een geweldige club, een beetje vergelijkbaar met PSV. Dit is voor Claudemir een flinke stap vooruit."

Vitesse nam de afgelopen weken al afscheid van Paul Verhaegh (FC Augsburg, Duitsland), Nicky Hofs (AEL Limassol, Cyprus) en Onur Kaya (Charleroi, België). De kans bestaat dat ook de aanvallers Santi Kolk en Lasse Nilsson en doelman Piet Velthuizen vertrekken. De club heeft moeite de begroting sluitend te maken.

De overgang van Claudemir had veel weg van een bliksemtransfer. FC Kopenhagen meldde zich vorige week bij Vitesse. De clubs waren er snel uit, alleen Claudemir moest nog tot een akkoord met de Deens kampioen komen. Zaakwaarnemer Coret: "Claudemir was op reis in Brazilië en daarom moeilijk te traceren. Maar uiteindelijk is het gelukt. Vanochtend kwam hij na een reis van veertig uur aan in Kopenhagen en heeft hij getekend. Hij is direct gekeurd. Ook heeft hij een rondleiding gekregen. De mensen zijn erg enthousiast. Claudemir geniet daarvan. Morgen hervat hij de training. De competitie in Denemarken begint al bijna weer."

De Gelderlander

Hoofdsponsor: