27 december 2010 In de media

Claudemir volgt Vitesse vanuit Kopenhagen

Claudemir maakte in de zomer de overstap van Vites­se naar FC Kopenhagen. De Brazili­aanse middenvelder plaatste zich met zijn nieuwe club knap voor de tweede ronde van de Cham­pions League.

Vanuit Denemarken volgt Claudemir Vitesse nog steeds. ‘Ik hoop dat de jeugd kan­sen blijft krijgen.’

Wat is er veel gebeurd sinds je ver­trek bij Vitesse. Je hebt een basis­plaats veroverd bij FC Kopenhagen, de kampioen van Denemarken, en speelt met die club in de Champions League. Jij moet wel trots zijn?
„ Ja absoluut. FC Kopenhagen is voor mij een stap voorwaarts. Het is een club die ook meetelt in de Champions League. Het is alle­maal heel snel gegaan. Ik ben nog steeds dezelfde speler als bij Vites­se, maar gelukkig ontwikkel ik me nog steeds. Ik heb het geluk dat de spelers hier goed bij mij passen.”

Heb je al contact met de coach van het Braziliaans nationaal elftal?
„Ha ha, nog niet. Ik maak mij geen illusies. Ik moet nog heel veel le­ren wil ik daarvoor in aanmerking komen.”

Jij verblijft tot begin januari in Brazi­lië. Waar vier je vakantie?
„In Bahia, een kuststaat waar van alles te doen is. Waar je lekker kan feesten en relaxen. Ik heb ook een huis in Ararquara. Dat is in het bin­nenland.”

Mis jij Vitesse?
„Natuurlijk mis ik Vitesse, de men­sen van de club, de fans, de stad Arnhem. Maar verhuizingen ho­ren nou eenmaal bij het leven van een voetballer. Ik heb het hier ook erg naar mijn zin. We hebben ons geplaatst voor de achtste finales van de Champions League. Dat is toch geweldig? Maar ik volg de ver­richtingen van Vitesse nog op de voet.”

Waarom is het Vitesse de afgelopen seizoenen niet gelukt de aansluiting te vinden bij de subtop in de eredivi­sie?
„Ik denk dat we wel een goede ploeg hadden, maar er waren steeds financiële problemen. Dat heeft ook invloed op de sportieve prestaties van een team. Drie ver­schillende coaches in twee jaar werkte ook niet echt mee. Elke trainer had een andere filosofie.”

Trainer Theo Bos is weg, Albert Fer­rer is de nieuwe coach. Wat vind je daarvan?
„Persoonlijk vind ik Theo Bos een goede trainer. Over de nieuwe si­tuatie kan ik niet oordelen, want ik volg de club nu van grote af­stand. Ik hoop alleen dat de talen­ten die Vitesse heeft hun kansen behouden.”

Het werd FC Kopenhagen, maar had je meer opties?
„ Ja, maar FC Kopenhagen handel­de heel snel en was heel duidelijk. De club maakte mij enthousiast.”

Denemarken, hoe is dat?
„ Denemarken verschilt niet zoveel van Nederland. Ook hier is alles vlak. Kopenhagen is top. De sfeer is super.”

Heb je al nieuwe vrienden gemaakt?
„ Mijn nieuwe vrienden zijn San­tin, N’Doye en Bolanos, die net als ik voor FC Kopenhagen spelen.
Ook met de Scandinavische spe­lers kan ik het goed vinden. Met mijn oude ploegmaten als Paul Verhaegh, Nick Hofs enWiljan Pluim heb ik nog wel eens sms-contact. Maar vanwege de gro­te afstand zie ik ze niet meer.”

Je speelt altijd bij FC Kopenhagen. Had je dat verwacht?
„Misschien wel. Ik probeer altijd zo veel mogelijk mijn best te doen en doe er veel aan om dingen te bereiken. De technische staf heeft me ook goed uitgelegd wat van mij verwacht wordt en ik probeer opdrachten zo goed mogelijk uit te voeren.”

Een doelpunt tegen Barcelona in de Champions League ( 1- 1). Jij moet wel heel populair zijn bij de fans.
„Dat kun je beter aan de fans vra­gen. Maar het was natuurlijk een zeer belangrijk doelpunt.”

De Gelderlander

Hoofdsponsor: