26 april 2021 In de media

Clean sheet-koning Gorter in beeld als opvolger Pasveer bij Vitesse

Jay Gorter zou bij Vitesse de opvolger van Remko Pasveer kunnen worden. De twintigjarige doelman van Go Ahead Eagles is in beeld om de naar Ajax vertrekkende Pasveer te vervangen. Gorter noteert dit seizoen een indrukwekkend aantal clean sheets in de Keuken Kampioen Divisie.

Vitesse heeft de interesse in Gorter inmiddels kenbaar gemaakt bij Go Ahead, waar de doelman nog tot medio 2024 vastligt. GA Eagles wil naar verluidt zo’n 750.000 euro ontvangen voor Jay Gorter. Een gesprek tussen de clubs lijkt op korte termijn op handen. Mocht Gorter naar Arnhem vertrekken, dan is Jeroen Houwen zijn belangrijkste concurrent.

Gorter speelde in de jeugdopleiding van Ajax en AZ voordat hij in de zomer van 2018 overstapte naar Go Ahead. In Deventer brak hij dit seizoen door. In 34 KKD-duels kreeg hij pas 21 tegentreffers en hield hij 24 keer de nul. Met zijn clean sheets verbrak hij een record dat Tonny van Leeuwen in 1970/71 neerzette namens GVAV.

In gesprek met VI zei Gorter: Uiteindelijk gaat het erom dat ik het maximale uit mijn carrière haal en ik heb al meegemaakt dat daarvoor verschillende routes bestaan. Maar een lang traject met goede, deskundige mensen om me heen die mij nog veel beter maken waardoor ik straks een stabiele topkeeper ben, daar sta ik zeker voor open. Ik ben pas twintig, kijk niet te ver vooruit, maar leg ook geen lat voor mezelf. Ik blijf vooral nederig, ik werk hard en dan zien we hoe ver ik kom.’

Bron: VI / Foto's: SV

Hoofdsponsor: