21 juni 2019 In de media

Clubicoon Edward Sturing krijgt andere functie binnen Vitesse

Edward Sturing is vanaf komend seizoen actief in de scouting en binnen de Vitesse Voetbal Academie. De 56-jarige Sturing gaat zich onder meer bezig houden met talentontwikkeling en hij gaat jeugdtrainers bijstaan in hun persoonlijke ontwikkeling.
Sturing kwam in zijn actieve carrière uit voor De Graafschap en Vitesse. Hij speelde negen seizoenen in het geel-zwart en groeide uit tot international van het Nederlands elftal. Als trainer werkte Sturing bij Vitesse, FC Volendam en bij de Turkse clubs Gençlerbirliği SK en Kayseri Erciyesspor. Ook was hij tussendoor Hoofd Opleiding bij PSV.

In de zomer van 2014 keerde Sturing vanuit Turkije terug bij Vitesse. Hij ging aan de slag als prestatie- en talentencoördinator bij de Vitesse Voetbal Academie. Al snel werd Sturing als assistent-trainer toegevoegd aan de staf van het eerste elftal. Na het vertrek van Henk Fraser in 2018 nam Sturing de honneurs waar en werd de play-offs onder zijn leiding gewonnen. Het afgelopen seizoen was Sturing weer assistent-trainer bij het eerste elftal.

Sturing over de nieuwe invulling: “Het is geen geheim dat er helaas geen klik was. Het belangrijkste voor mij is dat ik van waarde wil zijn voor de club. Daarom ben ik blij dat we een oplossing hebben gevonden die het beste is voor iedereen. Ik ga me vanzelfsprekend vol overgave inzetten in mijn nieuwe rol.”

Technisch directeur Mo Allach: “We hebben met Edward gesproken en zijn blij met de nieuwe invulling van zijn positie. Als de samenwerking niet is geworden wat iedereen had gehoopt, dan is het beter om eerlijk te zijn naar elkaar en keuzes te maken. We wilden hoe dan ook een clubicoon als Edward aan de club verbonden houden. Daarom zijn we blij dat Edward zich gaat inzetten binnen de scouting en voetbalacademie.”

Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: