2 augustus 2021 In de media

Clubs en KNVB teleurgesteld in kabinet: geen volle stadions bij competitiestart

De huidige bezettingsgraad in de Nederlandse stadions blijft tot september van kracht. In een gezamenlijk statement hebben de clubs en de KNVB met teleurstelling gereageerd op het kabinetsbesluit.

Dat betekent dat clubs bij de eerste wedstrijden van het nieuwe seizoen maar 67 procent van het aantal bezoekers mogen ontvangen. Dat terwijl werd gehoopt op de volle capaciteit. ‘Dit is opnieuw een zware teleurstelling voor iedereen in het voetbal. Wij doen er alles aan in onze macht om risico’s tot een minimum te beperken’, schrijven de KNVB, Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie.

Volgens de partijen speelt het probleem rondom controle en handhaving niet in het voetbal, maar in de (nacht)horeca. ‘Onze strikte protocollen en het Testen voor Toegang in het voetbal zijn zeer effectief om de gezondheid en veiligheid van ons publiek te waarborgen. Deze beperkende maatregel is dan ook puur voor de bühne. We gaan immers al door de 1,5 meter heen bij een 2/3e bezettingsgraad.’

De KNVB, Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie spreken de hoop uit om volgende maand weer het maximum aantal toeschouwers te mogen verwelkomen. ‘In september heeft iedereen de mogelijkheid gehad om zijn tweede vaccinatieprik te krijgen. De besmettingen nemen snel af en de ziekenhuisopnames stabiliseren. Het ligt in de lijn der verwachting dat we dan weer kunnen opschalen naar honderd procent publiek in de stadions. Dit zullen we ook kenbaar maken richting het kabinet in gesprekken die wij de komende weken voeren.”

Bron: VI / Foto's: SV

Hoofdsponsor: