20 oktober 2021 In de media

Coach Tottenham Hotspur over Vitesse: ‘We weten alles over ze, ieder detail’

Tottenham Hotspur laat niets aan het toeval over donderdag tegen Vitesse. De Engelsen zijn tot in de puntjes voorbereid, zo vertelde de coach woensdag in Londen.

Vitesse speelt donderdagavond in het eigen GelreDome misschien wel de mooiste wedstrijd van het jaar. In een volgepakt stadion, bijna 24.000 toeschouwers, ontvangt de Arnhemse club Tottenham Hotspur, de koploper in de poule van de Conference League. De Spurs gelden al jaren als een Europese topclub. Vorig seizoen stonden de Engelsen nog onder leiding van Jose Mourinho.

Bergwijn speelt in Arnhem

Nu zwaait de Portugees Nuno Espirito Santo de scepter op White Hart Lane in Noord-Londen. Daar werd woensdagmiddag ook de gebruikelijke persconferentie in aanloop naar de wedstrijd van morgen gehouden. Behalve Nuno kwam ook de Nederlander Steven Bergwijn aan het woord. De vleugelspits is terug na een blessure. “Hij speelt tegen Vitesse”, vertelde zijn coach over de voormalig international. “Steven is na een zware periode op de weg terug. Hij wordt steeds sterker. Hij is zeer getalenteerd, dat heeft hij al laten zien. We hebben Steven Bergwijn echt nodig.”

Bergwijn hoorde vanuit de zaal de lyrische woorden van Nuno bijna onbewogen aan toen hij later ook aanschoof om wat vragen te beantwoorden. “Het is mooi als je zoveel vertrouwen krijgt van de manager. Maar ik ben vooral blij dat ik weer terug ben. Dat het een rentree wordt in Nederland is speciaal, alleen ook niet meer dan dat. Ik moet me weer laten zien. We nemen deze Conference League zeker serieus. Het is namelijk een kans om iets te winnen.”

Bergwijn heeft Nuno niets hoeven te vertellen over Vitesse. “Ik heb hem alleen gezegd dat hij zich goed moet voorbereiden’, vertelde de Portugees vanuit Londen. “We weten alles over Vitesse. We hebben wedstrijden gezien en ze zijn uitgebreid geanalyseerd. Over Vitesse kennen we ieder detail.”

Snelheid en agressie

“Ze zijn dynamisch en agressief in hun duels en manier van druk zetten. Het wordt een zware wedstrijd voor ons”, zei Nuno. “Voorin hebben ze veel snelheid en beweeglijkheid. Maar het gaat om ons. Wij moeten ons plan uitvoeren, wij willen controleren”, aldus de coach van de huidige nummer vijf in de Premier League.

“Vitesse was altijd moeilijk toen ik er met PSV speelde”, vulde Bergwijn aan. “Maar wij zijn Tottenham Hotspur. Wij moeten winnen en zijn de favoriet. Dat zijn we inderdaad wel aan onze stand verplicht.”

Sterren sparen

Met welke spelers de Engelsen in Arnhem op de mat verschijnen, is nog afwachten. Nuno kiest in de zware en belangrijkere Premier League meestal voor zijn beste spelers. In de Conference League lijkt hij de sterren vooral te sparen. Zo speelde spits Harry Kane niet tegen NS Mura en slechts 55 minuten tegen Stade Rennais. “Je moet dat onderscheid niet maken”, counterde de trainer tegenover de journalisten. “We kijken naar wat op dat moment nodig is voor de ploeg. Je hebt rekening te houden met allerlei zaken. Rust is daarin ook een factor, maar we respecteren alle competities.”

De Spurs wonnen ruim van NS Mura. In Londen werd het 5-1. Vitesse versloeg de Slovenen in een uitwedstrijd met 2-0. Tottenham en Vitesse speelden ook al tegen Stade Rennais. Vitesse verloor thuis met 2-1, terwijl de Engelsen in Frankrijk met 2-2 gelijkspeelden.

Bergwijn in de achtervolging op Tannane als speler van PSV in 2018

Bron: Omroep Gelderland / Foto's: SV

Hoofdsponsor: