12 november 2023 In de media

Cocu besluit na verlies tegen Heerenveen per direct te stoppen als trainer Vitesse

Phillip Cocu is niet langer trainer van Vitesse. De trainer besloot zaterdagavond vlak na de 1-3-nederlaag tegen sc Heerenveen per direct te stoppen als coach van de Arnhemmers.

De 43-jarige Cocu was sinds september 2022 trainer van Vitesse. Hij leidde de club, waar hij jaren als speler actief was, vorig seizoen naar de tiende plaats. Dit seizoen gaat het veel slechter met Vitesse, dat hekkensluiter is in de Eredivisie.

Zaterdagavond tegen Heerenveen kwam Vitesse nog wel op een 1-0-voorsprong, maar daarna gaf de thuisclub het weg. Vitesse wacht al zes weken op een overwinning en lijkt dit seizoen te gaan strijden tegen degradatie. De KNVB-bekerwinnaar van 2017 speelt al sinds 1989 op het hoogste niveau.

Tijdens de wedstrijd tegen Heerenveen eiste een deel van de Vitesse-fans al het vertrek van Cocu. Er werd gezwaaid met witte zakdoekjes en er waren spandoeken met ‘Aju Cocu’ en ‘Cocu out’ te zien.

Vlak na het laatste fluitsignaal maakte Cocu intern kenbaar dat hij opstapte. “Hij vertelde me dat het beter was dat iemand anders voor de groep zou gaan staan”, zei technisch directeur Benjamin Schmedes op een speciaal belegde persconferentie in Stadion GelreDome. “Iemand met nieuwe energie. Ik heb dat geaccepteerd.”

Ondertussen was het rond het stadion onrustig. Boze fans verzamelden zich na de wedstrijd ook voor de hoofdingang van het stadion. Ze werden daar tegengehouden door beveiligers. Aanvoerder Van Ginkel en Schmedes gingen in gesprek met de supporters. Vervolgens ging zowel Van Ginkel als Schmedes naar de persconferentie om bekend te maken dat Cocu vertrekt.

Bron: NU.NL / Foto's: Supportersvereniging Vitesse

Hoofdsponsor: