16 oktober 2022 In de media

Cocu boekt tegen Cambuur eerste zege met Vitesse en verlaat laatste plek

Trainer Phillip Cocu heeft zaterdag zijn eerste overwinning met Vitesse in de Eredivisie geboekt. De club uit Arnhem won met klinkende cijfers op bezoek bij SC Cambuur: 0-3.

Ryan Flamingo brak halverwege de eerste helft de ban door uit een vrije trap van Maximilian Wittek de bal binnen te tikken. Vlak voor rust leek Vitesse zich te kunnen opmaken voor een strafschop, maar arbiter Laurens Gerret besloot op advies van de VAR de penalty te veranderen in een vrije trap net buiten het strafschopgebied.

Een kwartier voor tijd besliste Kacper Kozlowski alsnog de wedstrijd namens Vitesse. De aanvallende middenvelder dribbelde richting het vijandelijke doel en schoot vervolgens met een droge knal raak. Tien minuten voor tijd verzorgde Sondre Tronstad het slotakkoord door de bal in het dak van het doel te schieten.

Meteen na rust kreeg Cocu wel een tegenvaller te verwerken. Doelman Kjell Scherpen, die dit seizoen wordt gehuurd van Brighton, liep een blessure op en moest zich laten vervangen door Daan Reiziger.

De overwinning in Leeuwarden betekent de eerste zege van Vitesse onder Cocu, die sinds eind september aan het roer staat bij de Arnhemmers. De club verloor sindsdien van FC Twente (3-0) en Fortuna Sittard (1-2). Door de zege klimt Vitesse van de achttiende naar de zestiende plek in de Eredivisie.

Bron: NU.NL / Foto's: Supportersvereniging Vitesse