6 april 2023 In de media

Cocu mist Vitesse-Go Ahead Eagles vrijwel zeker door blindedarmontsteking

Vitesse moet het zaterdag waarschijnlijk zonder Phillip Cocu stellen in de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles. De 52-jarige trainer heeft een blindedarmontsteking.
Vitesse laat donderdag in een verklaring weten dat Cocu geopereerd moet worden. Het is nog onduidelijk hoelang hij thuiszit. Assistent-trainer Chris van der Weerden vervangt hem voorlopig.

Cocu tekende in september een contract tot medio 2024 bij Vitesse. De oud-trainer van PSV was bijna twee jaar clubloos. In november 2020 werd hij na anderhalf jaar ontslagen bij Derby County.

Vitesse staat er na 27 speelrondes niet florissant voor. De Arnhemmers bezetten de veertiende plaats en hebben net zoveel punten Excelsior, dat op de promotie-/degradatieplek staat.

Ook naast het veld is er dit seizoen veel rumoer rond Vitesse. Onlangs bereikte de club na lang gesteggel een akkoord met stadion GelreDome over een nieuwe huurperiode. Daarnaast linkten Engelse media Vitesse aan onrechtmatige betalingen van voormalig Chelsea-eigenaar Roman Abramovich.

Bron: NU.NL / Foto's: Supportersvereniging Vitesse

Hoofdsponsor: