14 november 2022 In de media

Cocu ontsteekt in woede bij Vitesse: ‘De magneten vlogen van het bord’

Phillip Cocu vindt dat hij na het gelijkspel van Vitesse tegen Go Ahead Eagles (2-2) genoeg reden tot klagen heeft. Volgens de trainer, die in de rust een donderspeech gaf, ging de arbitrage niet vrijuit in Deventer.

Vitesse kreeg zes gele kaarten van scheidsrechter Ingmar Oostrom en werd een strafschop onthouden na een handsbal van Go Ahead-middenvelder Evert Linthorst. “Dan gaan we er acht minuten naar kijken. Maar de arbiter zelf gaat niet kijken. Erg vreemd”, reageert Cocu in de Gelderlander.

“Wij hebben zes kaarten, zij eentje”, vervolgt de Vitesse-trainer. “De verhoudingen liggen scheef. Terwijl er aan beide kanten overtredingen worden gemaakt. De scheidsrechter was niet consequent. We hadden niet de beste relatie met de arbitrage.” Ook de hoeveelheid blessuretijd – zes minuten – beviel hem niet. “Wij zijn geen Ajax, dat afgelopen woensdag acht minuten extra tijd kreeg. (…) Op een gegeven moment kreeg ik er wel jeuk van.”

Jeuk kreeg Cocu ook van de eerste helft: Vitesse stond binnen de kortste keren 2-0 achter en creëerde niets. “In de rust heb ik dan ook wel even duidelijk gemaakt dat dit niet kon”, vertelt hij aan Omroep Gelderland. “Wat ik dan doe? Ik kan dan niet rustig blijven. De magneten vlogen wel van het bord, ja.”

Bron: Voetbalprimeur / Foto's: Supportersvereniging Vitesse

Hoofdsponsor: