6 december 2013 In de media

Cocu over de wedstrijd tegen Vitesse

Phillip Cocu keek vrijdagmiddag op De Herdgang vooruit naar de competitiewedstrijd tegen Vitesse.
“Wij spelen thuis, gaan uit van onze eigen kracht. Voor ons zal er niets veranderen, maar de stand op de ranglijst is anders.” Met Ji-Sung Park gaat het de goede kant op, voor Jetro Willems komt deze wedstrijd nog te vroeg.

“Elke wedstrijd spelen voor resultaat”

“Aantal jongens onder wie de internationals hebben we twee dagen vrij te geven. Het hoofd even leegmaken, lichamelijk tot rust komen. Vanaf donderdag konden we met de hele groep naar de wedstrijd tegen Vitesse toewerken”, aldus Cocu over de voorbereiding op de wedstrijd. “We richten ons nu volledig op de wedstrijden die nog gaan komen tot de winterstop. Het uitgangspunt van zaterdag is een speelwijze en manier van voetballen vol overgave, met lef met durf. Vooruit voetballen en heel veel energie in de wedstrijd stoppen. Je speelt elke wedstrijd om resultaat te halen.”[PSV]Blessures en twijfelgevallen

Cocu kan mogelijk zaterdag weer beschikken over Ola Toivonen. “Hij is donderdag weer aangesloten bij de groep. Hij heeft donderdag niet de hele training meegedaan, maar vandaag wel. Het gaat de goede kant op met zijn lies en we zullen morgen bekijken of hij bij de wedstrijdselectie zit.” Naast Toivonen staan nog een aantal spelers dicht bij een rentree. “Ji-Sung Park is nu al langere tijd in training, hij kan alles weer meedoen. Zijn voet is hersteld, dat is voor ons het belangrijkste. Wellicht zou er erbij kunnen zijn, maar dan is 90 minuten wel te veel.” Jetro Willems zal tegen Vitesse nog niet van de partij zijn: “Jetro Willems en Abel Tamata hebben allebei meegetraind, maar Jetro is nog niet voldoende hersteld om weer bij de groep te zitten. Hij krijgt nog wat reactie na trainingen, dus daar moeten we nog even voorzicht mee zijn. De verwachting is wel dat hij snel zal herstellen.”[PSV]“Alles aan doen om wedstrijden te winnen”

De afgelopen periode hebben de supporters zich geroerd richting de spelers en staf, Cocu verwacht dat ze zaterdag zich allemaal achter de ploeg scharen. “Ik ga er vanuit dat iedereen die in het stadion is voor de volle 100% achter PSV zal gaan staan. Ik ben er 100% van overtuigd dat er een goede sfeer zal zijn. Het is logisch dat er mensen zijn die teleurgesteld zijn, maar wij zijn ook niet tevreden waar we nu staan. We moeten er alles aan doen om te zorgen dat we wedstrijden gaan winnen.”

PSV.nl

Hoofdsponsor: