13 januari 2023 In de media

Cocu zet Vitesse op scherp voor Gelderse derby: ‘Daar komt emotie bij kijken’

Vitesse-trainer Phillip Cocu kijkt erg uit naar de Gelderse derby van komende zondag tegen aartsrivaal NEC. De oefenmeester voorziet een zware wedstrijd waarin veel strijd zal worden gevelerd.

Zondag om 14.30 is het zover: Vitesse – NEC. De bezoekers uit Nijmegen hebben vier punten meer dan Vitesse, al zegt dat volgens Cocu niets. “Dit soort wedstrijden zijn heel lastig te voorspellen”, zo citeert De Gelderlander. “Hoe gaan de teams de wedstrijd in? Wordt dat een gevecht met een extreem hoog tempo, of krijg je ruimte om te voetballen? Vaak gaat het eerste op. Dan is strijd en passie belangrijk.”

Cocu vervolgt: “Topwedstrijden zijn altijd geweldig. Daar komt emotie bij kijken, druk, media. De derby leeft bij de spelers. Bij de club. Dat zal hetzelfde zijn bij NEC. Na het gelijke spel bij AZ (1-1) van afgelopen zaterdag moeten we nu weer een stap zetten. Het wordt niet makkelijk om een resultaat te behalen.”

Bij Vitesse, dat afgelopen week voormalig PSV’er Nicolas Isimat-Mirin presenteerde, keert linkscback Maximilian Wittek terug van een schorsing. Of hij meteen Mitchell Dijks vervangt, is nog onduidelijk. “Dijks heeft tegen AZ goed gespeeld. De keuze houd ik nu nog even voor me.”

Bron: Voetbalprimeur / Foto's: Supportersvereniging Vitesse

Hoofdsponsor: